Besplatno posetite stalne postavke Narodnog muzeja u Nišu

Književno – memorijalna postavka Stevan Sremac / Branko Miljković; Foto: Narodni muzej Niš
Književno – memorijalna postavka Stevan Sremac / Branko Miljković; Foto: Narodni muzej Niš

Da li znate koji prostori u gradu pripadaju Narodnom muzeju u Nišu, koje su stalne postavke i koliko predmeta Muzej ima u svojim fondovima? Zanima vas kako izgleda jedan radni dan zaposlenog u Muzeju? Želite da saznate više informacija o istoriji ove institucije kulture? 

EU info kutak Niš vas vodi u obilazak Narodnog muzeja u Nišu. 

Imaćete priliku da od zaposlenih čujete priču o radu ove institucije i najznačajnijim dostignućima. 

Pored obilaska službenih prostorija, imaćete jedinstvenu priliku da uz stručno vođenje posetite tri izložbena prostora Muzeja: Galeriju Sinagoga, arheološku salu i spomen sobu Stevana Sremca i Branka Miljkovića.

Okupljanje grupe je zakazano za 8. jun u 11 časova ispred Narodnog muzeja (ul. Generala Milojka Lešjanina 14). 

Ovo je samo jedna od aktivnosti koji će EU info kutak Niš organizovati ove godine u cilju obeležavanja Evropske godine kulturnog nasleđa.

Zbog ograničenog broja mesta, potrebno je da svoje prisustvo potvrdite do četvrtka, 7. juna do 15h na mejl officenis@euinfo.rs ili na broj 018/254-461.

Ove godine Evropska unija, pod sloganom “Naše nasleđe: gde prošlost susreće budućnost” obeležava Evropsku godinu kulturnog nasleđa.

Tokom 2018. godine, širom Evrope biće organizovani mnogobrojni događaji i manifestacije, kao i pokrenuta serija inicijativa, čiji je cilj da ohrabri građane da otkriju šta je to kulturno nasleđe njihovih gradova, regiona, zemalja i same Evrope.

Global Digital Clinik