Besplatan prevoz za starije od 65 godina od Usrksa

Gradski prevoz
Gradski prevoz

Sve osobe starije od 65 godina ostvariće pravo na besplatan prevoz, odlučilo je danas na sednici Gradsko veće. Ovom odlukom će broj stanovnika koji imaju pravo na prevoz bitie povećan na oko 100.000.

Pravo na besplatan prevoz do sada su imali osnovci, srednjoškolci, ratni vojni invalidi. Prema  rečima gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski troškove prevoza prevoznicima za građane koje su oslobođene plaćanja mesečnih ili pojedinačnih karata, nadoknađuje grad iz svog budžeta.

“Grad Niš je finansijski ojačao tako da smo sada u mogućnosti da umesto građana uslugu prevoza plaćamo iz gradskog budžeta”, istakla je Sotirovski i dodala kako grad finansijski bude stabilniji tako će biti u mogućnosti da pomaže.

Ovom uslugom obuhvaćeni su svi sugrađani stariji od 65 godina, ona se na odnosi samo na penzionere, precizirala je Sotirovski. Dodala je da će kartice za korišćenje prevoza građani koji ostvaruju to pravo moći da podignu posle Uskrsa, a kako se ne bi stvarale gužve Direkcija za javni prevoz će otvoriti više lokacija.

Global Digital Clinik