Bespatni preventivni pregledi bez uputa i zakazivanja u niškom UKC-u i Domu zdravlja Niš

devojka

Besplatni preventivni pregledi za sve zainteresovane građane biće organizovani u svim zdravstvenim ustanovama u Srbiji, u nedelju 26 .maja od 8 do 17 časova. Na Klinici za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju (stari deo UKC ), ovog vikenda biće organizovan fizijatrijski pregled za decu predškolskog i školskog uzrasta.

U prostoru Urgentnog centra u novoj zgradi UKC Niš, obavljaće se pregled pulmologa (pregled pluća) za sve zainteresovane građane. Snimanje pluća biće omogućeno svim pacijentima starijim od 50 godina kao i onima sa pušačkim stažom dužim od 30 godina.

U Urgentnom centru, biće organizovan pregled hormona štitaste žlezde T3, T4 i TSH,  specifični tumorski marker prostate PSA test, kontrola kompletne krvne slike i kontrola krvnog pritiska.

Takođe i u niškom Domu zdravlja u nedelju 26. maja od 08:00 do 17:00 sati biće organizovani preventivni pregledi. Kao i u UKC, za pregled nije potrebno zakazivanje. Građani treba da dođu do centralnog objekta Doma zdravlja Niš, ulica Vojvode Tankosića 15.
Organizovani su sledeći preventivni pregledi:
1. Pregled interniste
– pulmološki pregled
– kontrola krvnog pritiska
u prizemlju Doma zdravlja Niš
2. Radiološka dijagnostika
– rendgen grafija pluća po nalogu interniste
u Službi za radiološku dijagnostiku na prvom spratu Doma zdravlja Niš
3. Laboratorijske analize
– krvna slika
– T3, T4, TSH
– PSA
u Službi za laboratorijsku dijagnostiku na prvom spratu Doma zdravlja Niš
4. Pregled fizijatra i lekara sportske medicine
– pregled kičme i tabana školske i predškolske dece
u Službi za zdravstvenu zaštitu dece i školske dece, ulaz br.4 Doma zdravlja Niš

“Prevencija i rana dijagnostika od ključnog su značaja za dalje lečenje”, navode iz Doma zdravlja i pozivaju građane da provere svoje zdravlje.

Global Digital Clinik