Beograd za svoje učenike obezbedio besplatne tablete i udžbenike. Nišlije pitaju: „Šta je sa našom decom?“

beograd obezbedio
Foto: Ilustracija, Pixabay

Grad Beograd obezbedio je sredstva kako bi za učenike od prvog do četvrtog razreda bili obezbeđeni tableti i digitalni udžbenici.

Zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, izjavio je juče da je Beograd obezbedio sredstva kako bi sva deca od prvog do četvrtog razreda 1. septembra dobila besplatni tablet. Najavio je i da će biti raspisan tender za kupovinu digitalnih udžbenika. Zamisao je da svako dete dobije kod i da na svom tabletu ima isti udžbenik koji ima u školi. „Neće morati da nosi udžbenike kući“, rekao je Vesić.

„Naša zemlja je znatno napredovala u digitalizaciji. Svedoci smo toga kako se razvija eUprava, tako da polako idemo ka ukidanju šaltera. Došlo je vreme da izvršimo i digitalizaciju u školi“, smatra on.

Ova informacija izazvala je burne reakcije Nišlija na društvenim mrežama, koji se pitaju šta je sa ostatkom Srbije.

Poznato je da novac koji Nišlije uplaćuju za porez ili kazne MUP-a idu u budžet Republike Srbije, te je jedan Nišlija prokomentarisao kako „svi radimo za Beograd“.

„Zato i propadamo kao zemlja. Svi radimo za Beograd, da bi njihova deca uživala, a naša ovde patila za parče hleba. Ovo će biti tužno i veliki neuspeh niške vlasti ako stvarno tako bude“, napisao je on.

„Kao da postoje samo deca u Beogradu, kao da je to posebna država“, dodaje jedna sugrađanka.