Atrakcija: Ogromni 3D model glave u Noći biologije u Nišu

Noć biologije u Oficirskom domu u Nišu
Noć biologije u Oficirskom domu u Nišu

Kao i prošle godine, Gimnazija “Svetozar Marković” organizovaće Noć biologije u kojoj učestvuju institucije, organizacije i udruženja koja se na različite načine bave prirodom i biologijom.

Cilj ovog događaja jeste edukativnog karaktera, popularizacija biologije i nauke uopšte, kao i vizija lepog raspoloženja i dobrog druženja.

Manifestacija je prilagođena svim uzrastima sa ciljem da se ljudi upoznaju sa različitim načinima učenja biologije kroz zanimljive igrice i sa različitim nastavnim sredstvima.

Noć prirode

„Kroz manifestaciju Noć biologije želimo da nauku, kulturu i ono što radimo i učimo u okviru naše škole, na jednostavan, pristupačan i maštovit način, približimo svima i prikažemo kroz jednostavne eksperimente, prezentacije, igraonice, kvizove, kratke filmove, interaktivne radionice koje osmišljavaju naši učenici uz svesrdnu pomoć profesora, a koje podrazumevaju aktivno uključivanje posetilaca”, saopštili su iz Gimnazije “Svetozar Marković”.

Dodali su i da će u okviru Noći muzeja ugostiti i prijatelje biologije i ekologije, kao što su stvaraoci prirodnih dobara u Srbiji, Pokrajinski zavod za zaštitu prirode, udruženje za zaštitu, odgoj i proučavanje životinja „ZOO Planet”, Pokret gorana grada Niša, Turistička organizaciju grada Niša, Gljivarsko društvo kao i različita prirodnjačka društva i nevladine organizacije koja se bave proučavanjem, zaštitom živog sveta i popularizacijom nauke.

Atrakcija: 3D model glave

Najavljuju i da je jedna od mnogobrojnih, zanimljivih postavki razvoj cirkulatornog sistema od beskičmenjaka do čoveka, te da  posetioce očekuje  interaktivni 3D model glave, visine 1.10 metara.

Reč je o modelu koji predstavlja anatomsku i fiziološku povezanost uha, grla, nosa i sunznih kanala kao i građu i funkciju oka, uha i mozga, zatim istorijski i evolucijski put razvitka ovog kraja i njegovih stanovnika.

Osim toga u okviru ovog događaja predstaviće se i učenici svojim aplikacijama za brzo, zanimljivo i efikasno učenje.

Druga za redom manifestacija „Noć biologije“ biće održana u subotu, 19. maja 2018. godine u Oficirskom domu u okviru „Noći muzeja“.