Ako može četvorotočkaš, što ne bi i dva para šapica. Samouslužna kupaonica pasa u Nišu

Lako je ljubiteljima četvorotočkaša. Oni svoje “ljubimce”, kada se uprljaju, očas posla odvezu do najbliže perionice automobila. Ali šta činiti, kada ljubimci umesto četiri točka imaju dva para šapica, još su i veliki, a kade u malom stanu niotkuda?

Dosetio se preduzimljivi Nemanja Stojmenović iz Niša, da vlasicima pasa reši ovaj problem, na vrlo zanimljiv način. On se zove Samouslužna kupaonica pasa “Dog spa Nais” i nalazi se u Dušanovoj ulici broj 140a. Radno vreme, takoreći kao trafika, 24/7, pa šapice mogu da uživaju u oblaku pene, ako treba, i u pola jedan noću.

“Videli smo da svi veći gradovi u Srbiji, poput Beograda i Novog Sada imaju samouslužne kupaonice pasa. Niš je nije imao. Pošli smo najpre od činjenice, da je pas zdrav, izmedju ostalog, i onda kada se redovno kupa, četka, kada se blagovremeno odstranjuju buve. Slično funkcionišemo kao perionica automobila, to je tačno. U svakom momentu, vlasnik koji dodje da kupa psa, ima na raspolaganju šampon, regenerator, sredstvo protiv buva, četke i peškire, pa čak i po neku poslasticu, a tu je i fen prilagodjen potrebama pasa. Zimi su tu i grejna tela, naravno. Vlasnik je sam sa svojim psom, ima i kecelju da se ne pokvasi. Pas je u kadi, vezan je, nema straha od novog grumera i nema zakazivanja. Ništa manje bitno nije ni to što kući ostaje čisto kupatilo, nema onog čuvenog jurcanja za mokrim psom po stanu“

Nema doba dana, a izgleda ni noći, da u kadi ne sedi neka njuškica i čeka tuš, kaže Nemanja. Tako je od 7 ujutru pa do pola jedan noću, jer je upravo ovaj vremenski interval, “popularan” kod vlasnika pasa. Jedan minut, 50 dinara.

“Gotovo da nema rase, posebno ovih trenutno najpopularnijih, koja nije prošla kroz našu perionicu. Česti gosti su kako mešanci tako i maltezeri, pudle, samojedi, retriveri, labradori, bokseri… Za manje pse, potrebno je od 6 do 10 minuta, za srednje oko 10, dok oni veći psi, u kadi provedu 15 i više minuta. Nije redak slučaj, a to se posebno odnosi na kišno i blatnjavo vreme, da vlasnik po povratku iz šetnje po Čairu, svrati da svom malom ljubimcu opere prljave šape, osuši ga i onda pas u naručju vlasnika nastavi put kuće…”

A gde su četvoronožni ljubimci, tu je i zabava bez kraja, smehotresni momenti a neretko i jurnjava po ulici…

“Pre izvesnog vremena, sećam se da je bila zima i da je padala kiša, svratila je devojka da okupa svog malog belog psa, mislim da je bio maltezer. Sve je teklo kako treba. Pas je bio poslušan u kadi, ali iste sekunde kada je sušenje bilo završeno i kada ga je spustila na zemlju, kuca je pogledala levo, pa desno, i brzinom munje, sva srećna, uletela u blatnjavu baru. Devojka gleda kako se njen ljubimac zadovoljno valja u blatu, smeje se i kaže, šta da joj radim, obožava bare. I onda sve Jovo nanovo”

Kao trešnja na torti, tu je i takozvani foto spot, odnosno šareni zid gde možete da se slikate sa svojim psom. Na zidu stoji i natpis na engleskom, sa kojim će se osvedočeni “kučkari” stopostotno složiti : “Prvo si ukrao moje srce, a onda si mi ukrao i krevet”…