Akcija „Svi u prirodu“ na Divljanskom jezeru i u konjičkom klubu

Divljansko jezero
Divljansko jezero; Foto: Wikipedia

Savez za rekreativni sport Niša nastavlja sa akcijom „Svi u prirodu“.

Nišlije ove nedelje 22. jula 2018. godine mogu da provedu lep sportsko-rekreativni dan u Divljani na Divljanskom jezeru i u Konjičkom klubu „Čegar“ u Niškoj Banji. 

Polazak je u 7 sati sa autobuskog stajališta kod glavnog ulaza u Tvrđavu.

Divljansko jezero je veštačka akumulacija u podnožju Suve planine, između dva srednjovekovna sela Divljane i Mokre, na oko 5 km udaljeno od Bele Palanke, na putu ka Babušnici.

Nastalo je 1983. godine pregrađivanjem Koritničke reke, kao takozvana kompenzaciona brana, radi taloženja nanosnog materijala i mulja. Jezero je površine oko 8 hektara, dugačko 700, široko i do 135, a duboko oko 5—6 metara. Sa jedne strane je prirodno pregrađeno strmim obroncima Kurilskim čuke.

Aktivnosti: Divljana: pešačka tura do manastira Sv. Dimitrija i Starog hrasta i sportsko-rekreativne aktivnosti pored Divljanskog jezera, a u Konjičkom klubu „Čegar“ osnove jahanja i jahanje.

Mesto se, po regresiranoj ceni od 500 dinara može rezervisati u poslovnici „TRANS D“, na Bulevaru 12. februar 35, preko puta pomoćne autobuske stanice, radnim danima od 9 do 18 sati i subotom od 9 do 13 sati.

Svaki učesnik akcije „Svi u prirodu“ je osiguran, a uz vođu puta i rekreatora obezbeđen je i lekar.

Akcija se organizuje pod pokroviteljstvom Grada Niša – Sekretarijata za omladinu i sport.