Akcija “Ne dozvoli da pukne” u Nišu: Besplatno merenje krvnog pritiska

I u centru Niša kampanja „Ne dozvoli da pukne“ kojom se građani podstiču na redovne kontrole krvnog pritiska
I u centru Niša kampanja „Ne dozvoli da pukne“ kojom se građani podstiču na redovne kontrole krvnog pritiska

Svaka druga osoba u Srbiji boluje od visokog pritiska, a hipertenzija je najznačajniji faktor rizika – nelečeni visoki krvni pritisak za posledicu ima 69 odsto infarkta srca i čak 84 odsto moždanih udara.

U Srbiji od bolesti srca i krvnih sudova svake godine umre više od 50.000 ljudi.

Hemofarm fondacija stoga je pokrenula kampanju „Ne dozvoli da pukne“ kojom želi da podstakne građane na redovne kontrole krvnog pritiska.

U okviru ove kampanje, Hemofarm fondacija, uz podršku Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“, pokrenula je i inicijativu da u Srbiji bude ustanovljen Nacionalni dan borbe protiv visokog krvnog pritiska.

Redovnim kontrolama, pravovremenom terapijom i pridržavanjem saveta lekara možete sprečiti, ali i izlečiti povišen krvni pritisak

U okviru kampanje „Ne dozvoli da pukne“ u više gradova u Srbiji se sprovodi kampanja preventivnog delovanja protiv hipertenzije.

Besplatno merenje krvnog pritiska u gradovima širom Srbije

Mogućnost da besplatno izmere svoj krvni pritisak i dobiju savete lekara na centralnim gradskim trgovima već su imali građani Beograda, Novog Sada, Zrenjanina i Zaječara.

I u centru Niša će se pojaviti velika crvena lopta – simbol akcije „Ne dozvoli da pukne“

Akcija preventivnih pregleda i merenja krvnog pritiska na centralnim gradskim trgovima biće nastavljena i sledećeg vikenda:  5.maja u Vršcu, Kraljevu, Šapcu i Kragujevcu, a 6. maja u Leskovcu i Nišu (u Obilićevoj ulici u periodu od 10 do 14 časova).