Akcija čišćenja na keju: Srednjoškolci čiste Niš

akcija čišćenja
Foto: Ilustracija, Pixbay

Akcija čišćenja na keju, u organizaciji “Niških haubica” i učeničkih parlamenata pet niških srednjih škola i volontera organizacije “Nađi Raula”, realizovaće se sutra.

Učenici odeljenja II/7 Gimnazije “9. maj” i njihovi drugari iz drugih škola će uz pomoć volontera organizacije “Nađi Raula”, sutra čiste kej kod TC “Roda” (iz pravca marketa “LIDL”). Akcija čišćenja ima za cilj da ukaže na sve veći problem zagađenja grada.

Učenici  žele da pošalju jasnu i nedvosmislenu poruku svojim vršnjacima da je potrebno da svi zajedno čuvamo životnu sredinu.

 

View this post on Instagram

 

Popričajmo malo o Nišavi. Kada ste zadnji put prosetali kejem, a da nije bilo plastike i ostalog otpada u njoj? Ja lično nikada ali dečko koji nam je poslao sniamk očigledno jeste. Tokom karantina Nišava je bila čistija nego ikada u prethodnih par godina. Zasto je to tako? Zato sto nije bilo mladih ljudi koji su sedeli na keju i u istu tu reku bacali flaše, limenke i sve ono što predstavlja otpad.🤢 Da li je to manjak kanti za odlaganje smeća ili manjak edukovanosti? Nismo bas sigurni ali rešićemo oba. Sada se postavlja ono “Okej nabavicete kante i edukovati ljude. Ali sta je sa vec načinjenom štetom?”. Epa i za to imamo rešenje! Organizovacemo akciju čisćenja Niša tokom čitavog septembra, a Nisava nam je jedno od prvih mesta na listi za čišćenje. Ako imate predloge koje delove grada treba očistiti, pošaljite nam slike i snimke.📥 Detaljnije o akciji (mesta koja čistimo, tačno vreme i sve ostalo) obaveštavamo pri kraju avgusta. Do tad pratite sta sve radimo i učestvujte koliko god možete.😄

A post shared by Za čistiji Niš! (@niskehaubice) on

Podsetimo, tim učenika Gimnazije “9.maj” iz Niša je pobednik konkursa UPSHIFT 3. Ova akcija se realizuje kao pobednička ideja. UPSHIFT je program namenjen mladima uzrasta 13 – 19 godina. Program omogućava pristup znanju i veštinama, koje ne mogu da steknu u formalnom obrazovanju.
Usled trenutne epidemiološke situacije, obavezno je pridržavanje mera zaštite. Za volontere je obavezno nošenje maski i poštovanje distance.

 

Dostava hrane u Nišu