4 medalje i državni rekord za niške streličare na Kipru

Proteklog vikenda streličari SK Niš su se vratili sa Kipra sa medaljama na 6. Afrodita kupu u organizaciji streličarske federacije Kipra, koja ujedno obeležava i svoj 50. jubilej. Na turniru je učestvovalo preko 100 takmičara iz Grčke, Izraela, Italije, Rumunije, Gruzije, Srbije, i Kipra.

SK Niš je doprineo reprezentaciji sa 3 takmičara koji su kući doneli 3 individualne medalje, jednu ekipnu medalju, i jedan oboreni državni rekord.

Streličar Niša, Ognjen Nedeljković koji se takmiči u konkurenciji seniora kompaund lukom je zauzeo drugo mesto u finalnom plasmanu. Ognjen je i u kvalifikacijama bio drugi pa je svojim dobrim gađanjem uspeo da dođe do finala gde je nažalost izgubio od kolege iz Grčke (Dimitrios Konstantinos).

Kod mlađih konkurencija SK Niš je imao dva predstavnika među juniorima olimpijski luk, Stefanović Mihajla i Vulić Marka. Dvojica mladih streličara važe za najperspektivnije streličare reprezentacije i svakako nisu razočarali svojim učinkom. Vulić je kvalifikacije završio na drugom mestu dok je Stefanović bio četvrti. Kroz eliminacioni deo Vulić je ostao na svom kvalifikacionom učinku i stigao do finala gde je takmičar iz Rumunije (Timpou Mario-Denis) bio bolji. Stefanović sa druge strane je stigao do meča za bronzu koju je i osvojio pobedivši takmičara sa Kipra (Leonida Leonidas).

Pored individualnih uspeha, Vulić je kao najbolje plasirani junior naše zemlje učestvovao u mešovitoj ekipi sa Anjom Brkić iz Beograda, i zajedno su uspeli da osvoje prvo mesto ujedno postavivši i novi državni rekord u ovoj konkurenciji koji sada iznosi 1234 krugova.