15 godina postojanja Francuskog Instituta u Srbiji – Niš

15 godina postojanja Francuskog Instituta u Srbiji - Niš
15 godina postojanja Francuskog Instituta u Srbiji - Niš

Od svoje inauguracije 16. aprila 2003. Francuski kulturni centar – sada Francuski institut u Srbiji je više nego ikad prisutan na polju kulture, frankofonije, nauke i univerzitetske saradnje Grada Niša.

Proslava 15 godina francusko-srpske saradnje zajedno sa Gradom Nišom i Narodnom bibliotekom „Stevan Sremac“, uz ambasadora Francuske, gospodina Frederika Mondolinija i gradonačelnika Niša biće 16. aprila d 18 časova u Oficirskom domu.

“Pozivamo sve one koji uče francuski jezik, kao i građane frankofile na proslavu u Oficirskom domu. Pored koktela i gradskog forma koji organizujemo biće otvorena i izložba slika „Merak“ umetnice Aleksandre Mirić, čija se izložba realizuje u saradnji sa Studentskim kulturnim centrom-Niš”, kažu u Francuskom insitutu.

Program 16. aprila u Oficirskom domu

16:30h – Gradski forum „Srbija i Francuska : staro prijateljstvo za bolju budućnost“ organizovan u partnerstvu sa Media i Reform centrom.

18:00h – Proslava : koktel i degustacija vina, otvaranje izložbe „Merak“ umetnice Aleksandre Mirić i izložba fotografija pod nazivom „15 godina postojanja Francuskog instituta u Nišu“.