13. Sajam virtuelnih preduzeća u centru Niša

Sajam virtuelnih preduzeća u Nišu 2017. godine
Sajam virtuelnih preduzeća u Nišu 2017. godine

Đaci Pravno-poslovne škole na Trgu kralja Milana u Nišu proslaviće 24 godine postojanja i rada škole u četvrtak, 31. maja.

Kao i prethodnih godina, na centralnom trgu biće organizovana učenička vežba gašenja požara, kao i Sajam virtulenih privrednih i osiguravajućih društava, trinaesti po redu kako bi pokazali budućim đacima, ali i svim zainteresovanim građanima, šta sve uče i rade tokom godine.

Virtuelna preduzeća korak ka preduzetništvu

Ovaj školski sajam pokazaće koliko su niški učenici sposobni da posle završenog školovanja pokrenu sopstveni posao, jer osnivanjem virtulenog preduzeća u školi oni simuliraju radni proces i primenjuju stečena teorijska znanja i veštine iz oblasti preduzetništva, pravnih aspekata poslovanja, prodaje, marketinga itd.

„Virtuelno preduzeće se formira po svim pravilima i u skladu sa propisima koja važe za stvarno („pravo“) preduzeće, ali se ne registruje u Agenciji za privredne registre. Virtuelno preduzeće funkcioniše kao „pravo“ preduzeće, a razlika je jedino što nema stvarnog protoka robe i novca. Proizvodi učeničkih preduzeća biće predstavljeni Nišlijama na Dan škole“, objašnjavaju u Pravno-poslovnoj školi Niš. 

Sajam počinje u 9 časova i trajaće do 13 sati.

Memorijalni turnir
Memorijalni šahovski turnir za srednjoškolce „Milan i Neda“ 2017; Foto: Pravno poslovna škola Niš

Memorijalni šahovski turnir „Milan i Neda“ 

Istovremeno, na platou ispred škole kao i u učionicama biće održan memorijalni šahovski turnir za srednjoškolce “Milan i Neda”, koji se organizuje drugu godinu zaredom u spomen na blizance Milana i Nedu Pavlović, koji su aprila 2017. godine poginuli u eksploziji plinske boce.

Turnir se igra po švajcarskom sistemu i revijalnog je karaktera. Učešće je besplatno, a svi zainteresovani (starosti do 25 godina) se mogu prijaviti putem mejla: alekmisk@list.ru  do 30. maja.

Svečana akademija povodom Dana škole je od 18:30 časova u sali Simfonijskog orkestra.