Zvuci violine i aplauzi nišlija oterali kišu sa letnje pozornice

Koncert Nemanje Radulovića

Pred prepunom letnjom pozornicom, svetski priznati violinista iz Niša, Nemanja Radulović i orkestar ”DOUBLE SENS” održali su koncert za pamćenje.

Velikom broju Nišlija ni jaka kiša koja je pala u toku koncerta nije smetala da u nastupu svog sugrađanina, a sada i muzičara svetskog renomea, uživa do kraja.

Vrata pozornice bila su otvorena, ulaz besplatan, a svoje mesto u parterima publika je potražila i par sati pre koncerta, sve kako bi sa najboljih sedišta mogla da vidi i čuje šta će to Nemanja i njegov orkestar izvesti na koncertu, za koji se, još posle prve najave po reakcijama publike, znalo da će biti jedan od najposećenijih koncerata u Nišu u ovoj godini.

Koncert Nemanja Radulović
Koncert Nemanja Radulović

Muzičari su koncert otvorili „Niškom Banjom“, nakon koje je Nemanja pozdravio publiku i zahvalio se svim ljudima koji su došli.. Zatim su melodije nastavile da se nižu, dok je čitava Letnja pozornica svaku numeru nagrađivala usklicima i aplauzima.

Koliko publika voli ovog virtuoza na violini najbolje je pokazalo to što jak pljusak nije prekinuo uživanje u koncertu, već je čitava Letnja pozornica, sva pod kišobranima i kabanicama, bodrila muzičare da nastave da sviraju, zajedno se suprotstavljajući kiši.

Koncert Nemanja RadulovićI zaista, vreme se i smirilo, a kiša je i zastala taman dovoljno da ovi maestralni muzičari završe koncert i po ko zna koji put te večeri, oduševe hrabru publiku!

Podstimo, Radulović godinama živi i stvara u Francuskoj, a tokom svoje karijere svirao je u najvećim koncertnim dvoranama u svetu i osvajao prestižne nagrade i priznanja. Među njima su i „ Jozef Joakim“ u Hanoveru, „Stradivarius“ u Kremoni, 2014. godine je u Francuskoj izabran za najboljeg solo instrumentalistu, a pre dve godine postao je i francuski Vitez umetosti. U svojoj diskografiji ima deset albuma, dok je poslednji, „Bajka“, objavljen 2018. godine.

Sinoćni koncert je organizovan pod pokroviteljstvom grada Niša, a u organizaciji Studentskog kulturnog centra Niš i Niškog kulturnog centra , kao i uz podršku lokalnih institucija (Turističke organizacije Niš, Gradske opštine Medijana, Fakulteta umetnosti u Nišu, Parking servisa i JKP Mediana).