Žitelji Rujnika pokrenuli peticiju za posipanje puta od Gornjeg Komrena do Rujnika. Zbog svakodnevne obustave saobraćaja od 9 do 17 – otežano kretanje

Žitelji niškog sela Rujnik pokrenuli su peticiju za posipanje puta koji vodi od Gornjeg Komrena do Rujnika. Kako kažu za portal Naissus info, zbog izgradnje kanalizacione mreže u selu Hum, saobraćaj kroz Rujnik obustavlja se svakog dana od 9 do 17 sati i žitelji pomenutog sela ali i Leskovika, u tom periodu ne mogu da dođu na svoja radna mesta, da odu kod lekara, da plate račune ili podignu penziju.

Kako dalje pojašnjavaju, alternativni put koji ide zaobilazno preko Brenice i Panteleja je ekonomski neisplativ a i zahteva dosta vremena.

Takodje put od Gornjeg Komrena do Huma, pričaju žitelji, pun je rupa koje oštećuju automobile.

Kako su se radovi odužili, žitelji Rujnika obratili su se i Gradu sa molbom da se hitno nasipa put od Gornjeg Komrena do Rujnika, kako bi nesmetno i bezbedno mogli da se kreću dok se put kroz Hum ne osposobi.

Inače, kako ističu, put prolazi kroz dve katastarske parcele i Rujnik i Gornji Komren, a obe su u vlasništvu Grada Niša.