„Žene stvaraju – razgovori koji pokreću”. Razgovor sa Jasminkom Petrović u Nišu

Jedna od najomiljenijih autorki današnjice Jasminka Petrović otvara jesenji ciklus književnih razgovora „Žene stvaraju – razgovori koji pokreću” pričom o devojčicama i njihovom svetu, te izazovnom prelasku u svet odraslih, koji svima nama postavlja pitanje – može li svet biti bolji, možemo li mi biti bolji. Ovo književno druženje zakazano je za sredu, 27. septembra od 17 časova u prostorijama EU info Kutka.

Iako najpopularnija među decom i omladinom, zastupljena u školskoj i domaćoj lektiri, nezaobilazna na festivalima i dragocena na kreativnim radionicama, Jasminka svojim temama o odrastanju i porodici dotiče svaki uzrast.

Njeni romani poslužili su za stvaranje filmova „Zlogonje” i „Leto kad sam naučila da letim”, što je pored izuzetno bogatog književnog stvaralaštva dodatno doprinelo Jasminkinoj popularnosti u Srbiji, ali i u regionu.

Svi koji žele da prisustvuju događaju potrebno je da popune prijavni formular najkasnije do utorka, 26. septembra ili do popunjavanja kapaciteta.
Link za prijavu: https://euinfo.civicatalyst.org/zene_stvaraju_jasminka_petrovic

Ideja ciklusa „Žene stvaraju – priče koje pokreću“ koji je pokrenuo EU info kutak Niš je da zajedno sa istaknutim književnicama i stvaraocima govorimo o stvaralaštvu i poetici, ali i o položaju žene i ženskom identitetu u našem društvu.

U prethodnom periodu ugostili pesnikinje Vitomirku Trebovac, Maju Solar, Draganu Mladenović i Ognjenku Lakićević.