Železničar predstavio novog trenera: Teodorović preuzeo komandu

Železničar
Železničar

„Želja“ je na novom početku. Nišlije od danas i zvanično imaju novog trenera – Đorđa Teodorovića.

U odsustvu predsednika Doc. dr Ljubomira Pavlovića, Teodoroviću je dobrodošlicu poželeo Dušan Jocić, generalni sekretar niškog kluba, istakavši da je Železničar angažovao stručnjaka koji je ostavio ozbiljan pečat u skandinavskom svetu, koga prati glas da je veliki radnik i čija je Metaloplastika prošle sezone, osim što je ostvarila veliki uspeh osvajanjem drugog mesta i plasmanom u SEHA ligu, igrala lep, savremen rukomet.

Drago mi je da smo u ovom sastavu. Pozdravio bih sve Nišlije, a posebno ljubitelje rukometa. Želim da potvrdim još jednom da mi je velika čast da sedim ovde kao šef stručnog štaba Železničara. Nekako sam ponikao u onoj staroj državi, gde je „Želja“ bio jedan od klubova sa najvećom tradicijom i sećam se velikih okršaja i ljutog rivalstva Metaloplastike i Železničara. Zaista sam dirnut kada jedan takav klub pozove i izađe sa ozbiljnim projektom. Našli smo se vrlo brzo, mislim da je moj razgovor sa Ljubom Pavlovićem trajao pet minuta, a da smo se u svemu razumeli. Probaću da prensem svoju energiju i iskustvo na igrački kadar, pa se nadam da ova priča koju zajedno sanjamo, da će doći do nekog nivoa da svi zajedno budemo zadovoljni na kraju sezone-istakao je 47-godišnji stručnjak u svom prvom obraćanju, a onda je, od strane novinara, direktno upitan za takmičarske ambicije u predstojećoj sezoni i ocenu aktuelnog igračkog kadra, u kome, istina, postoji određeni disbalans, jer uz jednu postavu igrača koji su izneli veliki teret i u SEHA ligi, poput Kocića, Spasića, Jevtića, Milovanovića, Živkovića, Milosavljevića, Pavlovića, tu su uglavnom mladi igrači koje je Železničar u prethodnom periodu pozajmio nižerazrednim klubovima iz komšiluka:

Ne poznajem ja još ekipu dovoljno dobro. Ovo je skup ljudi koji vole da pobeđuju, u svaki trening i utakmicu će ulaziti sa maksimalnom motivacijom. Naš najveći protivnik je vreme, koga imamo jako malo. Jedva mesec dana do prvog kola i gostovanja Proleteru u Zrenjaninu. Sa jedne strane, potrebno nam je što više prijateljskih utakmica, sa druge, moramo da napravimo test i vidimo koliko su momci spremni i šta je ono što ekipa može trenutno da iznese. Već je sasvim izvesno da ćemo 24. avgusta sparingovati sa Crvenom zvezdom, postoji interesovanje organizatora turnira u Blacu da budemo učesnici… Kako vreme i prvenstvo bude odmicalo, sigurno će i ekipa delovati sve ozbiljnije i uigranije, doći do nivoa koji može biti prilično ozbiljan za srpske prilike. Što se tiče igračkog kadra, kuća mora da se gradi od temelja, to moramo da radimo zajedno, unutar kluba. Svakako da nam je potrebno još igrača da popunimo roster, ali potpuno mi je jasan način funkcionisanja Železničara u ovom momentu. Ljuba Pavlović je bio potpuno iskren da u ovom prvom periodu nema rezultatskog pritiska. Najvažnija je opšta stabilizacija kluba, da igrači maksimalno treniraju, izgaraju na terenu, da publika oseti tu energiju, da se vidi napredak koji bi privukao ljude u dvoranu. I onda, kada to krene, to je energija koja je nezaustavljiva-poručio je Đorđe Teodorović, pre nego je zakoračio u halu i igračima poručio da moraju pod hitno da zasuku rukave.

Maksimalna podrška grada

Novom treneru dobrodošlicu su poželeli, ali i igrače pred prvi trening pozdravili gradonačelnik Darko Bulatović i resorni gradski većnik Branislav Kačar.

Da bih uopšte pričao o budućnosti, moram da se, samo na kratko, osvrnem na ono što je bilo. Pre dve godine uspeli da vratimo „Želju“ bukvalno „iz mrtvih“, klub koji se nije takmičio da vratimo na mapu. Krenulo se dobrim putem, ali se prošle sezone izgorelo u prevelikim ambicijama, iako su namere, siguran sam, bile najbolje. Nova uprava, na čelu sa predsednikom Ljubom Pavlovićem, ima maksimalnu podršku, zajednička nam je vizija da prioritet budu stabliziacija finansija, škola rukometa, puna hala, da ekipa igra tako da to bude na radost sportske javnosti Niša. Đorđu Teodoroviću želim puno uspeha. Grad će biti garant finansijske stabilnosti, što smo pokazali i politikom prema ostalim klubovima, stopostotnom realizacijom gradskog budžeta, a sve se to odražava na sve bolje rezultate-istakao je Kačar.

Prvi čovek grada Darko Bulatović je poručio:

Samo naše prisustvo ovde pokazuje da je ovo klub od posebnog značaja za grad. Ja se nikako ne slažem da je prošla sezona bila neuspešna. Ona možda samo nije bila u skladu sa očekivanjima, ali od kluba koji se nije ni takmičio, stvorili smo klub koji igra SEHA ligu, utakmicu na jednu loptu sa prvakom Evrope Vardarom… Nastavićemo da pomažemo sport u ovoj meri, ma kolike kritike trpeli zbog toga, jer niko me ne može ubediti da ima boljeg reprezenta grada od ove mladosti. Pomoći ćemo „Želji“, koji je krenuo pravim putem. Okrenuo se struci i nauci i izbor ovog rukovodstva jedna je od najboljih sportskih odluka na nivou našeg grada poslednjih godina.