Zeleno-levi front organizuje tribinu u Nišu: “Autizam i obrazovanje – izazovi i podrška”

Zeleno-levi front Niš povodom svetskog dana autizma, 2. aprila, organizuje tribinu pod nazivom “Autizam i obrazovanje – izazovi i podrška” u prostorijama stranke, ul. Dušanova 17b u utorak u 20 časova.

Šta znamo o autizmu i koje izazove nosi,da li sistem obrazovanja može na te izazove da odgovori, zašto je inkluzija važna, kakva su iskustva evropskih zemalja, neka su od pitanja o kojima će se govoriti na tribini “Autizam i obrazovanje – izazovi i podrška”.

Iz Zeleno – levog fronta u Nišu navode  da su veoma raznovrsni načini na koje su države odgovarale na potrebe dece sa smetnjama u razvoju kao i da ta raznovrsnost utiče na mere neophodne za podsticanje inkluzivnog obrazovanja.

“Poslednjih godina, u mnogim razvijenim zemljama ostvaren je značajan napredak u pogledu inkluzivnog obrazovanja, uz podršku zakonodavnog okvira, razvoja usluga u zajednici i specijalizovanih podrški za nastavnike”, navode, i postavljaju pitanje “A gde smo mi?”

O svemu tome će večeras na tribini govoriti Ljiljana Radovanovic-Tošić, psihološkinja i ekspertom za inkluzivno obrazovanje i učiteljem Dejanom Petrovićem sa dugogodišnjim iskustvom rada u prosvetnom sistemu.

Tribinu moderira kopredsednica niškog odbora ZLF-a, Jelica Stošić.

Global Digital Clinik