Završen šesti SICEF Hakaton

SICEF Hakaton
SICEF Hakaton

Šesti po redu SICEF Hakaton održan je od 8. do 10. novembra 2019. godine na Elektronskom fakultetu u Nišu.

U pitanju je bilo dvadesetčetvoročasovno takmičenje u programiranju, u kome je
učestvovalo osam timova od po četiri člana.

Tema 6. SICEF Hakatona bila je „Aplikacija za agrikulturu sa optimizacijom resursa i korišćenjem data-setova“, dok su se kao teme prethodnih godina našle aplikacije za pomoć izbeglicama i poboljšanje uslova studiranja, digitalna pomoć u medicini, itd. Zadatak svakog tima bio je da osmisli aplikaciju u lično izabranoj tehnologiji, koja odgovara zadatoj temi i predstavi je stručnom žiriju.

Žiri su činili predstavnik kompanije Nignite Nenad Mitić, predstavnik kompanije Better
Collective Nenad Jovanović i alumni član SICEF-a i ko-osnivač startapa Take Care, Stefan Đokić. Za takmičare održana su i tri predavanja kako bi naučili nešto novo i upoznali se sa problemima Hakatona.

Prvo predavanje bilo je „Full Stack Development“ kompanije Better Collective, zatim „Hacking the Hackathon“ kompanije Nignite, i poslednje predavanje držao je Stefan Đokić na temu „Brate, aj pravimo biznis?”.

Pobednik ovogodišnjeg SICEF Hakatona je tim „Entuzijasti“, sačinjem od studenata Elektronskog fakulteta, dok su „OutOfBoozeExceptio“ i „SM4RT“ osvojili drugo i treće mesto, respektivno.

Za prva tri tima su bile obezbeđene vredne nagrade. Prvi tim osvojio je Sony PlayStation 4 Slim sa 4 kontrolera i 2 igre, kao i vaučer putovanje od Magic Travel-a, drugoplasirani tim je osvojio eksterne ADATA SSD-ove od240 GB, a trećeplasirani tim Marvo Scorpion 4u1 gaming set. Ove nagrade obezbedili su naši robni sponzori kompanije Game Studio, GameBox i Magic Travel. Ostali ovogodišnji sponzori bile su kompanije Jola Europe, Horisen, Coming, Singi, Webelinx i RCMT IT Europe. Na Hakatonu takmičarima je pored preko potrebnog interneta i dodatnih monitora, bila obezbeđena hrana tokom celog trajanja takmičenja, kao i Soba za zabavu (Fun Room) kako bi se odmorili i dobili nove ideje.

Glavni organizator Hakatona – SICEF

Glavni organizator Hakatona – SICEF (Studentski Inovacioni centar Elektronskog fakulteta u Nišu) je organizacija koja je formirana da bi doprinela studiranju i usavršavanju studenata tehničkih fakulteta i popularizovala struku inženjera.

Za više informacija zainteresovani mogu posetiti zvanični sajt Hakatona kao i facebook stranicu:
http://hakaton.sicef.info
https://www.facebook.com/hakatonsicef/