Zatvaraju se buvlja i auto pijaca zbog epidemiološke situacije u Nišu

buvlja i auto pijaca
Foto: Naissus Info

Na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije odlučeno je da buvlja i auto pijaca budu zatvorene u naredna dva vikenda zbog, kako je ocenjeno vanredne situacije sa pretnjom da pređe u katastrofalnu. Naložen je i pojačan rad komunalne milicije i komunalnih inspektora. Olučeno je i da JKP Tržnica i JKP Gorica preduzmu rigoroznije mere.

Od početka pandemije Niš beleži najoštiriji rast broja zaraženih koronavirusom, zaključio je Gradski štab za vanredne situacije na jučerašnjoj sednici. Zbog ovakve situacije Gradski štab naložio je nadležnim službama rigoroznu kontrolu i nadzor u poštovanju propisanih epidemioloških mera – pojačan rad Komunalne milicije i komunalnih inspektora uz asistenciju pripadnika Policijske uprave, stoji na zvanično sajtu Grada.

Štab je takođe naložio JKP “Gorica” da preduzme sve mere epidemiološke zaštite tokom predstojećih Zadušnica. To uključuje zabranu okupljanja više od pet osoba na otvorenom, držanje fizičke distance ili obavezno nošenje maske.

Javno komunalnom preduzeću “Tržnica” naloženo je da preduzme sve mere poštovanja epidemioloških mera na zelenim pijacama i kvantaškoj pijaci, a Direkciji za javni prevoz preduzimanje rigoroznih mera kontrole i nadzora u poštovanju mera u javnom gradskom saobraćaju – piše se na sajtu Grada.

Po odluci Štaba u naredna dva vikenda biće zatvorene buvlja i auto pijaca.

Članovi Štaba apelovali su na sve građane da se odmah po javljanju prvih simptoma, koji ukazuju na koronavirus jave lekarima u kovid ambulantama. Građane koji to žele, pozivaju se da se prijave za vakcinaciju uz procenu svog zdravlja i sagledavanje kontakata u poslednjih pet dana pre odlaska na vakcinalni punkt,  navodi se u saopštenju sa sednice.

Na sednici je saopšteno da je u Nišu je vakcinisano 80.000 građana i da Niš prednjači po broju vakcinisanog stanovništva u Srbiji.Dodaje se i da Dom zdravlja raspolaže svim vrstama vakcina.