Zašto je sport u Nišu propao?

ssp

“Grad Niš će od 22. do 30. jula biti domaćin biti domaćin FIBA prvenstvu Evrope za košarkaše do 18 godina, takmičenje će se održati u hali “Čair” i u hali OŠ “Mika Antić”. Ovo bi bila jako važna i lepa sportska manifestacija za naš grad, da Grad Niš kao organizator nije „zaradio dve tehničke greške na samom startu prve četvrtine”. Ovo stoji u saopštenju niškog odbora Stranke slobode i pravde.

“Naime zbog vremenskih nepogoda ili kako gradska vlast voli da ih naziva „hiljadugodišnjih kiša” koje inače padaju jednom nedeljno, došlo je do prokišnjavanja krova hale “Čair”, pa je meč između Italije i Grčke bio u prekidu više od 40 minuta.” napominju u SSP i dodaju da je -podsećanja radi, hala “Čair” je prokišnjavala i ranije, a Nišlije i ljubitelji košarke, ali i svetska javnost dobro pamte nestanak struje na meču izmedju seniorskih reprezentacija Srbije i Belgije.

Još veći skandal, prema njihovim rečima, desio se u hali OŠ “Mika Antić” gde su se zbog loše klimatizacije, kondenzacije i prokišnjavanja mladi košarkaši Italije i Poljske poslednjih pet minuta meča samo dobacivali loptom kako ne bi rizikovali nove povrede.

“Gradonačelnica je u maju izjavila kako će Niš biti spreman da ugosti mlade košarkaše, ceo svet je video koliko je spreman. Na ovom primeru jasno možemo viedeti u kom smeru ova vlast vodi Grad Niš kao i sport. Zahvaljujući nesposobnosti gradske vlasti, ceo Sportski centar “Čair” ( stadion, hala, bazen, klizalište) kao i sport u Nišu sve više propadaju i predstavljaju ogledalo njihove vlasti.” dodaju iz SSPa i postavljaju pitanje zašto je sport u Nišu propao?

Oni poručuju da će tražiti ostavke kako direktorke SC “Čair” Branke Aranđelović, njenih saradnika koji su učestvivali u organizaciji Evropskog prvenstva i odgovornih u gradskim upravama koji -kako naglašavaju- punih 11 godina nisu bili u stanju da saniraju krov hale. Na kraju, mora se istaknuti da je ovo isključivo sramota aktuelne gradske vlasti i njenih kadrovskih rešenja, a ne građana Niša, stoji na kraju saopštenja.