Zašto je porasla prodaja apartmana na Zlatiboru

Foto: Saša Rebić

Nakon što je celi svet zadesila pošast zvana pandemija korona virusa veliki broj ljudi počeo je da vodi više računa o zdravlju i da vreme intenzivnije provodi u prirodi. Zbog blagodeti koje sveži planinski vazduh ima na ljudski organizam, ali i zbog veće usmerenosti ka domaćem turizmu, poseban akcenat među vodećim turističkim destinacijama u Srbiji stavljen je na Zlatibor.

Potencijal ove planine prepoznat je i pre korona virusa, a tome u prilog govore ubrzani razvoj, dobra saobraćajna infrastruktura, veliki broj investicija i ugostiteljskih objekata koji, čini se, niču preko noći.

„Zlatna srpska planina“ beleži i sve veću posećenost iz koje proističe potreba za povećanjem smeštajnih jedinica. Stoga i ne čudi što prodaja apartmana na Zlatiboru konstantno raste.

Kupovina apartmana na Zlatiboru za mnoge je šansa za siguran prihod i investicioni potez sa kojim neće pogrešiti. Iznajmljivanje apartmana Zlatibor je uvek aktuelno, a što nekretnina nudi primamljiviji enterijer i bolju lokaciju, to je garancija za brzo izdavanje veća.

Ovo su neki od razloga zašto je porasla prodaja apartmana na Zlatiboru:

Korona virus stavio fokus na zdravlje i prirodne lepote Srbije

Kao što smo pomenuli na početku teksta, pandemija nije zaobišla nijedan segment pa tako ni sferu turizma. Takođe, primat je preuzeo zdravstveni turizam po kojem je Zlatibor nadaleko poznat.

Zahvaljujući specifičnoj klimi, Zlatibor se smatra vazdušnom banjom na kojoj dolazi do ukrštanja kontinentalnih i mediteranskih vazdušnih strujanja. Ova takozvana ruža vetrova ubrzava lečenje i oporavak od raznih srčanih i plućnih bolesti.

Nizak vazdušni pritisak, velika insolacija, i naravno, veoma čist vazduh presudili su da Zlatibor postane sinonim za zdravlje. Ovo je podstaklo mnoge da baš u vreme pandemije kupe vikendicu ili apartman u srcu planine, daleko od aerozagađenja kojeg je doslovno preko glave u velikim urbanim sredinama.

Zlatibor se pokazao kao idealno mesto za beg od gradske vreve i kao mirna luka kada god vam je potrebna istinska relaksacija za telo i dušu.

Šta videti na Zlatiboru

Zlatibor ima šta i da ponudi od dopunskog sadržaja pogotovo zanimljivog za decu.

Tu su popularni El Paso City. Kaubojci i Indijanci u jednom gradu. Realistično napravljen grad gde možete ući u restoran, banku, prodavnicu kakve su bile pre 100 godina.

Takodje možete videti indijanske kuće ili šatore čuvene vigvame. Kad je lepo vreme moguće je i helikopterom obići Zlatibor iz vazduha.

Ukoliko želite da rezervišete smeštaj na Zlatiboru preporučujemo sajt zlatibor.org na kome imate veliki izbor apartmana i soba po povoljnim cenama.