Za gradonačelnicu je Tvrđavski most poput onih u svetskim metropolama

tvrđavski most
Foto: Zvanična FB stranica Dragana Sotirovski

Tvrđavski most sa svetlećim efektima, najpre u pink, a zatim u zelenoj boji, za gradonačelnicu Niša Draganu Sotirovski je most poput onih u svetskim metropolama.

Iako su radovi bili u toku, prošlog petka most je osvetljen u pink boji, što je izazvalo oštre komentare građana na društvenim mrežama. Neki su ga povezivali sa rijaliti programom “Zadruga” i kičem, “ružičastom televizijom”, neki sa osvetljenjem na aerodromskoj pisti, a zatim je u subotu uveče pink boja zamenjena zelenom.

Led osvetljenje Tvrđavskog mosta inače nije najavljeno na prezentaciji projekta o njegovoj rekonstrukciji, a gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski ga je uporedila sa mostovima u svetskim metropolama.

“Poput svetskih metropola, prateći savremene trendove i Niš je dobio most u centru grada sa svetlećim efektima. Od sutra je u potpunosti spreman za pešake i festivale koji nas očekuju u avgustu i septembru”, napisala je Sotirovski na svom zvaničnom Fejskub profilu, uz fotografije drugih mostova uporedivšvi Tvrđavski sa nekima koji se nalaze u Singapuru,Japanu,Južnoj Koreji, Velikoj Britaniji, Danskoj,Australijji,Gruziji….

Podsetimo, rekonstrukcija Tvrđavskog mosta počela je 3. marta prošle godine, a Trga još ranije- 29. juna 2019 godine.