XII Međunarodni Studentski Festival Folklora

XII Međunarodni Studentski Festival Folklora
XII Međunarodni Studentski Festival Folklora

Akademski Folklorni Ansambl “ORO” Niš i Studentski Kulturni Centar Niš XII godinu zaredom organizuju Međunarodni studentski festival folklora!

Za razliku od prethodnih godina, ovogodišnji festival počinje dan ranije, tačnije 15. jula, kada će se na Letnjoj pozornici niške tvrđave održati Zajednički Koncert Akademskih Folklornih Ansambala. Na ovom koncertu, koji predstavlja neku vrstu uvertire za sam festival, publici će se predstaviti domaćin – Akademski Folklorni Ansambl “ORO” Niš, kao i gosti AKUD Univerziteta u Novom Sadu “Sonja Marinković”, AFA Svetozar Marković, SKC Kragujevac i Krida Budaya Universitas Indonesia.

Svečano otvaranje festivala zakazano je za utorak 16. jul. Tada će prvo gradom prodefilovati nekoliko stotina učesnika festivala iz 10 različitih zemalja sveta, a zatim će se na koncertu koji sledi predstaviti tradicionalnim spletovima iz svojih zemalja. Defile počinje u Obrenovićevoj ulici (fontana kod Kalče) od 18:00 sati, a koncert od 20 časova na Letnjoj pozornici.

U sredu, četvrtak i petak ansambli će imati koncerte u Beloj Palanci, Vladičinom Hanu, Ražnju, Ćupriji i Knjaževcu.

Festival zatvaramo u subotu 20. jula, velikim koncertom svih ansambala u Parku Svetog Save. Učesnici će pre toga još jednom prodefilovati Obrenovićevom ulicom od 18:00 časova, a potom se sele u Park Svetog Save, gde će velikim koncertom ispred crkve Cara Konstantina i Carice Jelene svečano zatvoriti ovogodišnji festival.

Ulaz je besplatan za sve koncerte i nastupe tokom festivala u svim gradovima (osim za Zajednički Koncert Akademskih Folklornih Ansambala – cena karte je 200 rsd).

Detaljan program i raspored koncerata na zvaničnoj stranici festivala – Folklor Fest Nis.

Exe-Net