Vrtići JPU „Pčelica“ spremni su za otvaranje 11. maja i doček dece.

Vrtići JPU „Pčelica“ spremni su za otvaranje 11. maja

Vrtići JPU „Pčelica“ spremni su za otvaranje 11. maja i doček dece koja su se prijavila.

U skladu sa preporukama Ministarstva prosvete, Školske uprave i Instituta za javno zdravlje, napravljen je plan rada, donete su mere i organizovan rad poštujući socijalnu distancu.

Nakon proglašenja vanrednog stanja, vrtići su kompletno dezinfikovani, a odmah po donošenju odluke o početku rada 11. maja, ponovo je urađena kompletna dezinfekcija od strane zaposlenih u „Pčelici“, a nakon toga vrtiće je dezinfikovao Institut za javno zdravlje, po nalogu Gradskog štaba.

Svaki vrtić je napravio tim vaspitača i ostalih zaposlenih koji će raditi sa decom u skladu sa normativima Ministarstva prosvete. Broj dece u sobama je smanjen, a radno vreme vrtića ograničeno. Kapija dvorišta i vrata vrtića biće zaključana sve vreme, osim u terminu koji je određen za prijem i odvođenje dece.

Radiće grupe u zavisnosti od uzrasta prijavljene dece. Za dolazak od 11.maja prijavilo se 572 mališana iz predškolskih grupa i 12 iz jaslenih, što u ukupnom zbiru u odnosu na broj upisane dece iznosi manje od 10 odsto.

Vaspitači koji će raditi sa decom od 11.maja su testirani na prisustvo virusa Covid-19 i svi rezultati su negativni.

Svi oni, kao i ostali zaposleni u Ustanovi imaju zaštitnu opremu koju su imali i koristili i tokom vanrednog stanja.

Za decu koja se vraćaju u vrtiće od 11.maja potrebno je da oba roditelja dostave potvrdu poslodavca da su u radnom odnosu i da poslove obavljaju u sedištu ili u drugim poslovnim i organizacionim jedinicima poslodavca uz navođenje kontakta poslodavca. Tu potvrdu predaju trijažnoj sestri, kojoj predaju i potvrdu nadležnog pedijatra, ne stariju od sedam dana, o zdravstvenom stanju deteta kao i da je uredno vakcinisano.

Radićemo po preporukama Ministarstva prosvete i poštovaćemo sve mere, a zahtevaćemo i od roditelja da poštuju sve mere koje smo dobili od nadležnih službi, nošenje maski, rukavica i prolaz kroz dezobarijeru pre ulaska u vrtić. Ulaziće po jedan roditelj u trijažu, poštujući preporučenu distancu.

Na ulazu u vrtić biće postavljen Covid pano sa svim potrebnim informacija o merama za roditelje.

Dostava hrane u Nišu