zum zum vrtic

Vrtić Zum Zum
Vizantijski Bulevar br. 86 prvi sprat
18000 Niš

+381 (0) 65 229-6033
+381 (0) 64 316-6665

info@zumzumvrtic.rs
www.zumzumvrtic.rs

Zapratite nas na:
Facebook-u
Instagramu

Vrtić Zum – Zum je otvoren sa ciljem da Vama i Vašem detetu pruži najadekvatnije uslove u periodu rane socijalizacije.

U vrtiću Zum-zum sa decom radi tim visoko-obrazovanih, mladih i maštovitih vaspitačica, medicinskih sestara i stručnih saradnika, koji svi zajedno čine jedan od njavećih kolektiva ove ustanove.

Vrtić ,,Zum-zum’’ nalazi se u Duvaništu u ulici Vizantijski Bulevar br. 86 prvi sprat na prostoru od 450m2 sa prostranim dvorištem od 200m2 koje je opremljeno najsavremenijim igračkama

Kadrovsku strukturu upotpunjuju i drugi stručni saradnici kao što su:

 • Professor engleskog jezika
 • Specijalni edukator – logoped
 • Psiholozi
 • Muzički pedagog ( muziko-terapeut)
 • Professor baleta i scenskog pokreta
 • Profesor školice sporta.

NAŠA OSNOVNA IDEJA je da srećna i zadovoljna deca postaju samouvereni, nezavisni ljudi koji čvrsto stoje na svojim nogama i u svet odraslih postižu više od ostalih!

Nastavni plan i program izrađen je u saradnji vaspitača i pedagoga. U fokusu ovog programa je savremen pristup u edukaciji dece i sagledavanja individualnih potreba svakog deteta, kao i razvoj samopouzdanja i sigurnosti deteta.

Naš stav je da je svako dete vredno samo po sebi, nosi pozitivne razvojne potencijale, ima potrebu i pravo da bude ono što jeste, da raste i da se razvija.

U nasem vrtiću postoji kvalitetno i pozitivno raspoloženje u kome se deca lako podstiču na učenje, razvijanje i eksperimentisanje.

Definisani ciiljevi programa vaspitno-obrazovnog rada za osnov imaju potrebe deteta koje se mogu opisati kao:

 • Potreba za osećajem, bezbednosti i kompentencije
 • Potreba da se zna, razume i reči problem
 • Potreba da se bude kreativan
 • Potreba za razvoj fizičke koordinacije
 • Potreba da se podeli iskustvo sa vršnjacima i odraslima.

Program podrazumeva rad na obrazovanju, nezi i vaspitanju dece po starosnim grupama, uz poštovanje detetovih mogućnosti i sklonosti.

Vaspitno-obrazovni rad je organizovan po sledećim vaspitnim grupama:

Dodatne aktivnosti

U našem vrtiću se poklanja ogromna pažnja kvalitetu ishrane dece. Osnovni i najvažniji zadatak pravilne ishrane je da dečijem organizmu obezbedi optimalne količine svih hranljivih sastojaka, a time i pravilan fizički, intelektualni, emotivni i socijalni rast i razvoj.

Dečija ishrana realizuje se u saradnji sa kuhinjom predškolske ustanove “Pčelica” i pod stalnim je nadzorom ovlašćenog nutricioniste. Zavisno od dužine boravka, deca imaju 2-3-4 obroka (doručak, ručak, dve užine). Kod dece sa alergijom na gluten – ceriaklije, sprovodimo dijetalnu ishranu u dogovoru sa roditeljem.

Pozivamo sve mališane od 10 meseci do 6 godina da zajedno rastemo, učimo i družimo se.

Vrtić je opremljen najsavremenijim edukativnim, didaktičkim sredstvima, prati svetske trendove, jer nam je cilj da budemo najbolji u poslu kojim se bavimo. Kvalitetan stručni kadar koji će pomoći u razvijanju individualnih sposobnosti vašeg deteta.

 

Global Digital Clinik