Vojno policijska parada “Odbrana slobode” sutra u Nišu

Odbrana slobode Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije
Odbrana slobode Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće Vojno policijskoj paradi “Odbrana slobode” koja se 10. maja od 11h održava u Nišu.

Na paradi će učestvovati više od 4.000 vojnika i policajaca, a biće predstavljena i tehnika i naoružanje.

Uz učešće oko 300 borbenih i neborbenih vozila i sistema i oko 40 vazduhoplova, u Nišu će građani toga dana moći da vide i borbena vozila pešadije, tenkove, borbena vozila „Hamer“, artljerijske sisteme „Oganj“, borbena vozila „Lazar“, artiljerijska oruđa „Nora“, PVO sisteme, oklopna vozila žandarmerije, policijska vozila, sredstva iz razvoja preduzeća Odbrambene industrije Srbije „Šumadija“, „Alas“, „Miloš“, „Oganj modularni“, „Oganj digitalni“, „Pasars“ i savremeno naoružanje i opremu po projektima „1500“ i „1500+“.

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije
Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Građani koji žele da prisustvuju paradi na Bulevar Nikole Tesle treba da dođu do 10 časova i to Bulevarom Nikole Tesle, Ulicom Aleksandra Medvedeva i iz naselja Stevan Sinđelić.

Ulaz motornim vozilima neće biti moguć.

Pre Vojno policijske parade predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sa komandantima jedinica Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova i resornim ministrima.

Sastanak je planiran i sa predsednikom Međunarodnog komiteta Saveta Ruske Federacije Konstantinom Kosačovim, a zatim će razgovarati i s ministrom odbrane Grčke Evangelosom Apostolakisom.

Na kraju posete Nišu, Vučić će se sastati sa predstavnicima kompanije KPMG.