Vojnik i policajac članovi kriminalne grupe koja je transportovala drogu sa teritorije Kosova u Bujanovac i Niš

u nesreći
Policija Foto: Ilustracija

Policija je uhapsila osam pripadnika organizovane kriminalne grupe među kojima su i vojnik i policajac. Oni su osumnjičeni za krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja. Takođe i za krivična dela držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Akciju su izveli pripadnici MUP-a, Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, Žandarmerijom i policijskim službenicima PU Vranje. Vojnik N.P. (1976) i policajac J. B. (1983), takođe su bili deo kriminalne grupe. Njihov vođa je L. F. (1967) iz Bujanovca. Pored njih, uhapšeni su još i  A. N. (1987), M.Ž. (1983), M. J. (1983), Đ. M. (1984), M. P. (1989) i M. P. (1989), saopšteno je iz Ministarstva.

Tokom trajanja akcije, zaplenjeno je ukupno 333 kilograma marihuane, pa su krivičnom prijavom obuhvaćena još tri člana organizovane kriminalne grupe M. G. (1958), Ž. V. (1948) i gorepomenuti policijski službenik. Oni se terete za ista krivična dela i oni se nalaze u pritvoru, navodi se u saopštenju.

Pod organizacijom L. F. transportovali više stotina kilograma marihuane sa teritorije KiM na teritoriju Bujanovca i Niša

Kako se sumnja, tamo su je skladištili radi dalje prodaje širom Srbije. Postoje osnovi sumnje da su sa KiM osumnjičeni prebacivali marihuanu koristeći alternativne prelaze do skladišta u okolini Bujanovca ili Niša, nakon čega su je transportovali svojim kupcima uz pomoć, kako se sumnja, vojnika i policijskog službenika.

Takođe, policija je kod članova organizovane kriminalne grupe našla nekoliko pištolja prilikom pretresa stanova koje su oni koristili.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin je povodom hapšenja poručio  da „Srbija nije i neće biti sigurno mesto za narko-dilere.“

„Dileri droge su ubice, i tako im treba i suditi. Nema velike ni male zaplene, svaka je velika i svaka je sprečila smrt bar jednog deteta. Nema zaštićenih“, poručio je ministar Vulin.

Dostava hrane u Nišu