Vodovod: Produžen rok za sklapanje ugovora o reprogramu dugovanja

JKP Naissus
Foto: JKP Naissus

Usled proglašenja vanrednog stanja, potpisivanje ugovora o reprogramu starih dugovanja za vodu je onemogućeno. JKP „Naissus“ saopštava da će se zalagati da rok bude produžen proporcionalno trajanju vanrednog stanja.

Odluka o reprogamu dugovanja doneta je 14. januara 2020. godine, međutim zbog vanrednog stanja nemoguće je potpisivati ugovore sa korisnicima. Iz JKP „Naissus“ saopštavaju da će se zalagati kod osnivača da rok za potpisivanje ugovora bude produžen proporcionalno trajanju vanrednog stanja. Prema tome, rok bi trebalo da bude produžen isto onoliko dana koliko će trajati vanredno stanje. Svi korisnici će biti blagovremeno obavešteni o odlukama koje budu donete.

Tokom vanrednog stanja korisnicima je omogućeno i odloženo plaćanje računa za vodu, bez kamate, jer blagajne preduzeća ne rade. Oni koji su u mogućnosti, plaćanje mogu izvršiti na šalterima banaka, u ovlašćenim menjačnicama ili elektronskim putem.

Plaćanje se obavlja tako što korisnik, pored osnovnih ličnih podataka, predviđeni iznos uplaćuje na jedan od brojeva žiro računa JKP „Naissus„ Niš (nalaze se u gornjem desnom uglu originalnog računa), a u rubrici „poziv na broj„ unese matični broj potrošača iz originalnog računa JKP „Naissus„-a.

Niški Vodovod je u skladu sa naredbom Štaba za vanredne situacije obustavio aktivnosti na isključenjima korisnika, a svi koji su bili isključeni priključeni su ponovo. Proizvodnja i distribucija vode odvijaju se nesmetano i potpuno bezbedno. Kompletni procesi obavljaju se pod strogim režimom kontrole, u skladu sa definisanim procedurama i merama preventivne higijene, kako bi bio uklonjen bilo kakav rizik po zdravlje korisnika, kažu u  Vodovodu.

Kvarovi i prekidi u vodosnabdevanju

Zbog kvarova na priključnim vezama moguć je prekid u snabdevanju vodom do 15 sati u ul. Jovana Jovanovića Zmaja i okolnim ulicama (Milojeva, Pantelejska, Skadarska i deo Čegarske).

Radovi će biti obavljani i u Pionirskoj ulici, kod broja 2, prekid vodosnabdevanja u ovoj ulici trajaće do 15 časova.

Potreban je iskop u Vikend naselju, u Gornjoj Vrežini. Zbog radova na popravci vodovodne mreže biće u prekidu vodosnabdevanje do 15 sati u Vikend naselju (oko 20 domaćinstava).

Autor N.M.