Virtuozni violinski koncert: Na repertoaru i dela Čajkovskog i Paganinija

violinski koncert

Niški kulturni centar najavljuje violinski koncert. Nastupiće Sanja Jović Đorđević, dok će za klavirom biti Srđan Đorđević.

Violinski koncert biće održan u sali Niškog simfonijskog orkestra, danas, 25. maja od 19 časova. Ulaznice se prodaju na ulazu u salu neposredno pre koncerta, poceni od 200 dinara. Na programu će biti dela Vijenjavskog, Krajslera, Čajkovskog, Paganinija i Ambrosija.

Sanja Jović Đorđević rođena je u Tetovu, Makedonija. Ima bogatu koncertnu i resitalsku karijeru. Stručna kritika o njoj piše: „… Otkrivajući svoju muzičku prirodu kao i neosporno tehničko umeće stavljeno u službu kultivisane izražajnosti … Intonativna sigurnost, izražajna tonska zvučnost i sugestivnost izraza, promišljenost u oblikovanju muzičke fraze, pažnja za svaki detalj klasične, romantičarske , neoklasične …”

Zaposlena je u Niškom simfonijskom orkestru na poziciji zamenika koncert- majstora. Bivši je koncert-majstor revijskog orkestra “Impresija”. Prva violina gudačkog kvarteta Kreativo, kao i solista i osnivač „Rok Koncerto“ projekta koji je do sada izveden na Nišvil Džez Festivalu i NIMUS- u.

Srđan Đorđević rođen je u Zagrebu. U svojoj dosadašnjoj karijeri ostvario je niz zapaženih solističkih nastupa širom zemlje kao i saradnju sa niškim simfonijskim orkestrom. Od 2009. godine član je Tria Multimedia u sastavu klavir, violina, klarinet sa kojim ostvaruje zapažene nastupe širom Srbije i Ukrajine. Stručno se usavršavao na seminarima kod prof. Biljane Gorunović i prof. Jurij Kota. Više puta je davao masterklase u Ukrajini.

Zaposlen je u Muzičkoj školi “Vladimir Đorđević” u Aleksincu na poziciji profesora klavira i korepetitora za gudače i duvače i radi kao koncert majstor-baletski pedagogu Ruskom baletskom studiju “Akademija”.