Viber aplikacija za lakše pronalaženje parking mesta

viber parking

Mladi programeri osmislili su jednostavniji način kako da nađete slobodno parking mesto u Nišu. Naime, ideja programera iz Beograda i tima Ful Haus koji je osmislio aplikaciju za lakše pronalaženje parking mesta, pobedila je na ovogodišnjem Hakaton takmičenju, a iz JKP “Parking servis”, saopštavaju da će ovu ideju realizovati.

U saradnji kompanije Rakuten Viber a uz podršku Parking servisa, Hakaton takmičenje organizovano je krajem maja u Nišu.

JKP „Parking servis“ – Niš pružio je podršku talentovanim mladim programerima koji su imali za cilj izradu čet bota na platformi Viber aplikacije uz korišćenje otvorenih podataka Grada Niša.

“Timovi su imali zadatak da osmisle najfunkcionalnije i najoriginalnije rešenje na čijem će se unapređivanju raditi i ubuduće. Prvo mesto i nagradu od 1500 evra osvojio je programerski tim Ful Haus iz Beograda koji je radio na izradi čet bot rešenja za usluge javnog parkiranja. Njihovo rešenje bi korisnicima olakšalo pronalazak slobodnog parking mesta, obeležilo ga na mapi i omogućilo plaćanje usluge parkiranja”, navode iz Parking servisa.

Dodaju da je posle mesec dana došlo i do realizacije ove ideje, pa će, kako se navodi, Parking servis moći svojim korisnicima da predstavi svoj prvi četbot na Viber platformi, a pod nazivom, Parking-Niš.

“Ovaj vid komunikacije putem Viber aplikacije omogućava korisnicima da u realnom vremenu pronađu najbliže slobodno parking mesto u Nišu. Četbot je dostupan na dva jezika, srpskom i engleskom i možete mu pristupiti potpuno besplatno putem QR koda na našem sajtu“, saopštio je JKP „Parking servis“ – Niš.