Veliki uspeh niških lutkara. Za predstavu “Vuk i sedam jarića” tri nagrade na festivalu lutkastva u Crnoj Gori

Na jubilarnom Desetom međunarodnom festivalu lutkarstva – Podgorica, Crna Gora 2023, predstavi „Vuk i sedam jarića“ u režiji Davora Dragojevića dodeljene su tri nagrade: Nagrada za glumačko majstorstvo Davorinu Diniću za ulogu Vuka; Nagrada za najbolju originalnu muziku Veselinu Frenkiju Bogićeviću i Nagrada dečijeg žirija za najbolju predstavu.

U takmičarskom programu učestvovala su pozorišta iz Makedonije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske i Srbije.

Stručni žiri zasedao je u sastavu Goran Bulajić, reditelj i dramaturg из Crnе Gorе, Aleksandar Alek Rodić, diplomirani glumac i kompozitor iz Srbije i Vladimir Lazovski, glumac u pozorištu za decu i mlade u Skoplju iz Severne Makedonije, dok je dečiji žiri brojao 10 članova.

Predstavu „Vuk i sedam jarića“ pratilo je neverovatno interesovanje podgoričke publike, ističu niški lutkari. Za oba izvođenja u okviru zvaničnog programa bili su formirani, kako kažu, dugački redovi pred biletarnicom.

Samo u jednom danu predstavu je videlo preko 1.200 gledalaca, koji su glumce ispratili ovacijama.

U okviru pratećeg programa festivala predstava je izvedena i pred publikom u Rožajama.

Glumačkom ansamblu ove predstave koje čine Davorin Dinić, Marija Cvetković, Mirjana Đorđević, Srđan Milјković, Jelena Đorđević i Teodora Stojković bilo je ovo prvo festivalsko učešće nakon premijere koja je održana 7. juna.

Global Digital Clinik