Vaučeri za letovanje motivisali Nišlije da se vakcinišu

vaučeri za letovanje
Foto: Grad Niš

Vaučeri za letovanje za prvih 50 vakcinisanih građana u tržnom centru “Delta Planet” nisu izazvali gužve poput onih u Beogradu. Ipak Nišlije su danas ipak bile u redu za vakcinu i pre 10 časova kada je vakcinalni punkt otvoren.

Za prvih pola sata vakcinisano je 25 ljudi, dok je prvog dana vakcinacije u pomenutom tržnom centru vakcinu primilo samo jedno lice. Građanima koji se vakcinišu dodeljuju se vaučeri za letovanje u iznosu od 3.000 dinara.

Većina vakcinisanih tvrdila je da su ionako planirali da se vakcinišu, a da ih je vaučer samo dodatno podstakao. Bilo je i starijih ljudi koji su rekli da su vakcinu primili kako bi njihova deca mogla da smanje troškove letovanja u Grčkoj.

Nišlijka Aleksandra Milenković kazala je da su suprug i ona primili vakcinu prvenstveno zbog zdravlja.

“Zdravlje je na prvom mestu, a vaučer je bio dodatna stimulacija. Primila sam Fajzerovu vakcinu zato što su mi to svi savetovali. Dojilja sam i rekli su mi da ta vakcina ne smeta bebi”, izjavila je Milenković.

Medju građanima koji su vakcinisani bio je Branislav Georgijev (87) koji je po vakcinu došao u pratnji sina.

“Dobrog sam zdravlja, ali me sin nagovorio da primim vakcinu. Njemu ću dati vaučer koji sam dobio”, izjavio je Georgijev.

Pomoćnik direktora Doma zdravlja Danijela Nešić kazala je novinarima da je u proteklih sedam dana u tržnim centrima u Nišu vakcinisano više od 700 ljudi.

“To je odlična brojka, jer nam se broj vakcinisanih nije smanjio u Domu zdravlja i na ostalim punktovima. Prešli smo 50 odsto zaštićenih prvom dozom i skoro 40 odsto građana Niša dobilo je i drugu dozu”, izjavila je Nešić.

Kazala je da Niš, Beograd i Užice vode u Srbiji po broju vakcinisanih.

“Ponosna sam na naše građane koji vode računa o svom zdravlju, a isto tako sam ponosna i na ekipe Doma zdravlja koje rade i vikendom. Odlazimo i do svakog sela i do svakog građanina. Činimo sve da obuhvat bude što veći, a razlog je da živimo slobodno i da pobedimo koronu”, istakla je Nešić

Vaučere za letovanje sutra će dobiti prvih 50 građana koji se budu vakcinisali u tržnom centru “Roda”, a prekosutra će 50 vaučera dobiti oni koji se prvi budu vakcinisali u “Forumu”.

Dobijene vaučere građani Niša moći će da iskoriste za letovanje posredstvom “Eurotursa” tokom čitave letnje sezone.

Izvor: Beta