Vaspitna mera petnaestogodišnjaku za silovanje šestogodišnjaka

saslušan
Foto: Marija Vučićević

Sudija za maloletnike Višeg suda u Nišu izrekao je vaspitnu meru petnaestogodišnjaku iz Niša koji je 19. marta silovao šestogodišnjeg dečaka.

Petnaestogodišnjem Nišliji O.I koji je brutalno silovao šestogodišnjeg dečaka izrečena je samo vaspitna mera jer kazni maloletničkog zatvora podležu samo stariji od šesnaest godina. – prenosi portal Belami

Stravičan zločin dogodio se 19. marta ove godine u šumarku nedaleko od naselja Stočni Trg gde žive i žrtva i silovatelj. O.I. je detence namamio obećanjem da će mu kupiti slatkiše, svukao ga i seksualno ga napao. Mališan je bio toliko izmučen nakon dugotrajnog zlostavljanja da nije mogao da hoda, pa ga je napasnik doneo do kuće njegovog dede gde ga je ostavio.

Dečačić je nakon zbrinjavanja u bolnici, upućen u Zavod za sudsku medicinu gde je dokazano da je zaista žrtva silovanja. Njegov napadač je priveden sudiji za maloletnike Višeg suda u Nišu koji mu je odredio pritvor. Sudija za maloletnike Višeg suda u Nišu izrekao je vaspitnu meru petnaestogodišnjaku iz Niša koji je marta silovao šestogodišnjeg dečaka. Petnaestogodišnjem Nišliji izrečena je samo vaspitna mera jer kazni maloletničkog zatvora podležu samo stariji od šesnaest godina.

Dostava hrane u Nišu