Uz priču je lakše: Beg od dosade u svet mašte i šale

Uz priču je lakše. Foto: Facebook
Uz priču je lakše. Foto: Facebook

Pandemija korona virusa sve nas je zatvorila u naše domove. Deci je možda najteže, jer ne mogu da razumeju zbog čega ne smeju napolje. Poznate ličnosti su se udružile sa ciljem da uz pesmu i priču animiraju najmlađe.

Starijima je lakše jer uz pomoć interneta mogu na razne načine da se zabave i iskoriste vreme koje provode kod kuće. Deci je teško objasniti situaciju u kojoj se trenutno nalazimo i zbog čega se ne sme napolje. Njima brzo dosade igračke, te stalno treba smišljati nove načine da se zabave. Instagram i Facebook profili Uz priču je lakše stvoreni su sa namerom da se najmlađi zabave i pobegnu od dosade i brige. Poznati glumci i pevači iz svojih domova snimaju sebe kako recituju, pevaju i pričaju priče.

Ovoj akciji do sada su se pridružili Nataša Ninković, Nikola Kojo, Momčilo Bajagić Bajaga, Sloboda Mićalović i mnogi drugi. Legendarni Ljubivoje Ršumović ispričao je priču o dedi i dudu, dok je Nikola Đuričko sa pratiocima podelio dva vica za decu. Nina Janković Dičič sve nas je podsetila na školske dane pesmom Pačija škola. Znamo da je uz muziku sve lakše pa su poznati osim recitacija izveli i nekoliko pesama. Milena Vasić je sa svojim sinom izvela Zimsku pesmu, a Nikola Kojo sa svojom ćerkom peva o lepoj Janji.

Na ovaj način poznati približavaju najmlađima naše najpoznatije pesnike i pisce, i šalju svoju podršku svima koji ostaju kod kuće. Ovo je prilika da deca, zajedno sa roditeljima, nauče nove pesme, da se zabave, i uz maštu i smeh pobegnu od ne baš lake stvarnosti.

Autor N.M.

Exe-Net