Takmičarka iz Streljačkog kluba Niš 1881 ostvarila veliki uspeh na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem

Foto: Lidija Mihajlović

Na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u Talinu, mlada takmičarka iz Streljačkog kluba Niš 1881, Ljiljana Cvetković, ostvarila je veliki uspeh u disciplini vazdušna puška.

Iako ima tek 17 godina, Ljiljana je dominirala u kvalifikacijama, zauzevši prvo mesto. U finalu je nastavila da puca sjajno, ali su je dva lošija hica koštala medalje, te je na kraju završila na četvrtom mestu.

„U istom ritmu je nastavila i u finalu. U nekoliko navrata bila je na prvoj poziciji. Na čelu je bila posle i 20. hica, pred poslednjih pet dijabola. Međutim, dva lošija hica su je izbacila iz borbe za medalje pa je završila na čevrtom mestu, sa šest desetih delova kruga zaostatka za trećeplasiranom Čehinjom Blažičkovom. Ljiljana je u samoj završnici izgubila medalju.“ – Kažu u Streljačkom savezu Srbije.

Lidija Mihajlović, koja je jedna od najvećih niških sportskih ikona svih vremena i trenerkinja u Streljačkom klubu Niš 1881, izrazila je veliku ponos zbog izvanrednog nastupa svoje takmičarke Ljiljane Cvetković.

„Razmišljam kako me je ova zmajčica Ljiljana Cvetković učinila ponosnom, mene lično i SK Niš 1881. Napravila je ogroman iskorak i u finale ušla kao prva. Kao trener moram biti zadovoljna. Propuštena prilika da se osvoji medalja na Evropskom prvenstvu, ali Ljiljana Cvetković se svakako trudila i u kvalifikacijama i u finalu. Ogroman uspeh četvrto mesto“- rekla je Lidija Mihajlović.

Pored Ljiljane, u istoj disciplini su se takmičile i Aleksandra Havran i Emilija Ponjavić. Havran je zauzela 14. mesto, dok je Ponjavić bila 30.

Srbiju su na prvom danu Prvenstva predstavljali i Marko Ivanović, Petar Erdei i Aleksa Rakonjac. Ivanović je osvojio peto mesto u konkurenciji juniora, dok su Erdei i Rakonjac bili blizu finala, zauzevši 13. i 14. mesto.

U miks disciplini pištoljem, Eleonora Radulović i Luka Milošević su zauzeli sedmo mesto. Sve u svemu, srpski takmičari su ostvarili značajan uspeh na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u Talinu, a Ljiljana Cvetković se izdvojila kao jedna od najtalentovanijih mladih strelaca u Srbiji.