Uspeh Ugostiteljsko-turističke škole iz Niša na 18. Republičkom takmičenju ugostiteljsko-turističkih škola Srbije.

Ugostiteljsko-turistička škola

Grad Novi Sad imao je tu čast da 8. i 9. aprila ugosti učenike i njihove mentore iz cele Srbije na 18. Republičkom takmičenju učenika četvrtog stepena ugostiteljsko-turističkih škola Srbije.

Učenici Ugostiteljsko-turističke škole iz Niša osvojili su ekipno drugo mesto takmičeći se u svih pet disciplina u praktičnom radu u veoma jakoj konkurenciji od deset škola.

Takmičenje je obuhvatalo i polaganje testa znanja iz oblasti kuvarstva i usluživanja.
Učenice Aleksandra Milenković i Tara Aleksić takmičile su se u disciplini Priprema menija za svečani ručak-banket u kojoj su osvojile drugo mesto, a mentori su im bile nastavnice Milica Beronja i Milka Ranđelović.

U disciplini Usluživanje na svečanom ručku-banketu, drugo mesto su osvojili učenici Filip Mladenović i Stefan Radosavljević. Mentor im je bio nastavnik Dejan Stojanović.

Učenica Marija Milenković je u disciplini Pripremanje jela po izboru od ponuđenih namirnica osvojila drugo mesto, a mentor joj je bila nastavnica Zorica Durmišević.

Učenica Svetlana Milošević takmičila se u disciplini Pripremanje i dovršavanje jela pred gostom i osvojila četvrto mesto. Mentor joj je bio Radoica Milošević.

Učenik Filip Petković je u disciplini Prezentacija, dekantiranje i usluživanje vina pred gostom osvojio četvrto mesto a mentor mu je bio Vladica Jovanović.

„Ovo takmičenje je od neprocenjivog značaja za naše učenike jer je ne samo prilika da pokažu ono što su u školi naučili, već i da steknu iskustvo i nova znanja i da na najbolji mogući način spoje teorijsko i praktično znanje“, kaže koordinatorka praktične nastave Ugostiteljsko-turističke škole, Marijana Andrejić.

Direktorka škole, Dragana Minčić, izuzetno je ponosna na mentore, tj. nastavnike koje su učenike pripremali za takmičenje, a pogotovo je ponosna na učenike koji su dokazali koliko su vredni i marljivi, i koji su pokazali, upravo odličnim plasmanom na takmičenju, da su znanja i veštine stečene u školi usvojili i primenili na pravi način.