Uspeh niških streličara na državnom prvenstvu

Uspeh niških streličara na državnom prvenstvu
Foto: SK Niš

Vikend za nama je protekao u znaku streličarstva, u Temerinu je održano državno prvenstvo u dvorani za sve kategorije. U subotu su se takmičile mlađe kategorije i veterani dok je nedelja bila rezervisana za seniorske konkurencije. SK Niš je nastupio sa šestoro takmičara.

Drugog dana takmičenja smo se nadmetali kako individualno tako i  ekipno za titulu državnog prvaka. U konkurenciji olimpijskog luka kod  seniora je ove godine bilo čak 46 takmičara što ovo prvenstvo čini najjačim do sada.

Takmičile su se ekipe iz Beograda, Novog Sada, Šapca, i Pančeva. U ovako jakoj konkurenciji naša ekipa u sastavu  Stefanović, Marković, Prodanović zauzela je drugo mesto i popravila svoj prošlogodišnji učinak kada smo bili treći. Ispred nas ove godine bila je ekipa SK Velos iz Novog Sada dok su treći bili takmičari iz SK Šabac.

Individualno naši takmičari su se plasirali među prvih 16. Najbolji je bio Stefanović koji je bio treći posle kvalifikacionog dela i u eliminacijama je potvrdio taj plasman. Na žalost Nikola nije odbranio titulu prvaka od prošle godine već je titulu osvojio Beatović iz SK  
Velos a drugo mesto je zauzeo njegov klupski kolega Velimirović. Naši takmičari Prodanović i Marković su u kvalifikacijama zauzeli 8. odnosno 16. mesto a kasnije su u eliminacijama popravili svoj plasman pa je na kraju Prodanović bio 6. u generalnom plasmanu a Marković 9.

U ženskoj seniorskoj konkurenciji ispred našeg kluba nastupila je  Katarina Sikiruš i ona je u konkurenciji od 15 takmičarki završila takmičenje kao 9. Održano je i nadmetanja u mešovitoj (tzv. miks) ekipnoj konkurenciji  gde se takmiče jedan senior i jedna seniorka i naša ekipa u sastavu  Stefanović-Sikiruš je zauzela drugo mesto i osvojila srebrno odličje.

Klub je zadovoljan postignutim rezultatima, posebno u ekipnoj  konkurenciji. Za nama je jako naporna sezona i sada nam predstoji prelazak na otvoreno i pripreme za dolazeća takmičenja.

Nikola Stefanović se priprema za odlazak na Grand prix u Bukurešt sledećeg meseca gde se održava i poslednje takmičenje za osvajanje kvota za OI u Tokiju 2020.

Exe-Net