Uređeno i ozelenjeno dvorište Gimnazije „Stevan Sremac“

Foto: GO Medijana

Gradska opština Medijana, i ove godine, u saradnji sa Rotarakt klubom „Niš – Konstantin Veliki“, nastavila je akcije uređivanja dvorišta škola i vrtića, koji se nalaze na njenoj  teritoriji.

Novi izgled, sadnjom 59 sadnica ukrasnih četinara i postavljanjem ukrasnih kamenčića i malča, ovog puta, dobilo je dvorište Gimnazije „Stevan Sremac“.

Uređena i ozelenjena dvorišta, proteklih godina, dobilo je više vrtića niške „Pčelice“ i veliki broj osnovnih škola na teritoriji najveće niške opštine.

Zasađeno je preko 180 sadnica ukrasnih četinara, kako bi sredina, u kojoj borave najmlađi, bila uredna, čista i pogodna za sticanje prvih znanja u oblasti ekologije i zaštite životne sredine.

Direktorica Gimnazije “Stevan Sremac”, Jelena Milošević, zahvalila se rukovodstvu Gradske opštine Medijana, što je omogućilo da dvorište škole, koja je u samom srcu Niša, dobije izgled, kakav zaslužuje.

Direktorica Milošević je naglasila, da su “ovakve i slične akcije, od velikog značaja, kao deo ekološkog obrazovanja, u okviru vaspitno-obrazovnog sistema, jer podstiču decu na očuvanje prirodne sredine.”

Član Veća GO Medijana, Ivan Nikolić, izjavio je da je prednost ove akcije oplemenjivanja i uređenja prostora, u tome, što dvorište koriste dve škole. Nikolić je ovom prilikom, istakao da je dužnost svih nas, da životnu sredinu čuvamo i da decu od malih nogu, učimo zdravim navikama, jer buduće generacije imaju pravo da žive u čistoj, zdravoj i očuvanoj prirodi.

Global Digital Clinik