Uprava za građevinarstvo konačno dobija načelnika

Foto: Grad Niš

Raspisan je konkurs kojim bi Uprava za građevinarstvo dobila načelnika u punom petogodišnjem mandatu, a ne vršioca dužnosti. Takođe su otvorene prijave i za zamenika načelnice Uprave za finansije Nine Ilić, koja je nedavno izabrana na konkursu posle 2 godine u v. d. statusu.

Dve godine su sve gradske uprave u Nišu vodili vršioci dužnosti, a od kraja prošle godine, nakon tri raspisana konkursa, dve uprave imaju prave načelnice.

Ostalim upravama i dalje rukovode oni sa v. d. statusom, koji im je nedavno produžen do raspisavanja konkursa.

Za sada je konkurs jedino raspisan za načelnika Uprave za građevinarstvo – odluka je Gradskog veća od 28. februara.

Javni konkurs za popunjavanje položaja načelnika Gradske uprave za građevinarstvo objavljuje se na oglasnoj tabli organa i službi Grada i internet prezentaciji Grada Niša. Rok za podnošenje prijave na konkurs je 15 dana od dana oglašavanja obaveštenja o javnom konkursu u dnevnim novinama NDN „Srpski telegraf“ – piše u odluci.

U komisiji koja će birati načelnika će biti gradski pravobranilac Marija Brajdić, diplomirani inženjer građevine Katarina Radenković i diplomirani pravnik Marina Mitić koja je samostalni savetnik na poslovima upravljanja ljudskim resursima u Upravi za organe grada i građanska stanja.

Detalji konkursa dostupni su na sajtu Grada.

Traži se i zamenik načelnice Uprave za finansije

Konkurs koji se očekivao je i za izbor zamenika načelnice Uprave za finansije Nine Ilić, jer je ranije formirana Komisija koja će birati najboljeg kandidata, a kako piše u Službenom listu, sastav je promenjen, jer je glavna urbanisktinja Niša Tanja Obradović nedavno podnela ostavku.

U Rešenju o obrazovanju Konkursne komisije za izbor zamenika načelnika Gradske uprave za finansije („Službeni list Grada Niša“, br. 12/2023), u tački I, vrši se izmena i to pod rednim brojem 2. umesto:

„Tanja Obradović, diplomirani inženjer arhitekture, Glavni urbanista Grada Niša“ bira se: „Katarina Radenković, diplomirani inženjer građevine“ – piše u Službenom listu.

U Komisiji ostaju pomoćnica gradonačelnice Vladislava Ivković i Marina Mitić iz Uprave za organe grada i građanska stanja.

Oni koji bi da se prijave i budu zamena načelnici Uprave za finansije Nini Ilić, koja je krajem prošle godine i zvanično izabrana na tu funkciju, posle 2 godine u v. d. statusu, mogu detalje da vide na gradskom sajtu.