Upoznajmo svoje nasleđe: Obilazak logora i Bubnja

Upoznajmo svoje nasleđe: Obilazak logora i Bubanja
Upoznajmo svoje nasleđe: Obilazak logora i Bubanja

U okviru obeležavanja Evropske godine kulturnog nasleđa EU info kutak Niš organizuje besplatne posete sa stručnim vođenjem logoru ,,Crveni krst’’ i Spomen-parku Bubanj.

Posetu će voditi dr Aleksandra Mirić, arhitekta-konzervator i Nebojša Ozimić, istoričar i kustos Narodnog muzeja u Nišu.

Sastanak grupe zakazan je za subotu, 24. februar u 12 sati ispred logora “Crveni krst” (Bulevar 12. februar) u Nišu.

Muzejsku ulaznicu i prevoz do Bubnja i nazad do centra grada obezbeđuje EU Info kutak.

Broj učesnika je ograničen pa je neophodno da zainteresovani svoje prisustvo prijave mejlom na officenis@euinfo.rs ili telefonom na broj 018/254.461.

Upoznajmo svoje nasleđe: Obilazak logora i Bubanja
Upoznajmo svoje nasleđe: Obilazak logora i Bubanja

U Nišu se obeležava Evropska godina kulturnog nasleđa

Ovo je prva u nizu poseta važnim lokalitetima i spomenicima kulture u Nišu koje će EU Info kutak organizovati ove godine u želji da se Nišlije bliže upoznaju sa istorijom i identitetom svog grada.

„Do juna ćemo svakog meseca obilaziti po jednu instituciju kulture. U martu ćemo biti u Narodnom pozorištu, u aprilu u Galeriji savremene likovne umetnosti, u maju u Narodnom muzeju i u junu u Simfonijskom orkestru’’, kažu u EU Info kutku.

Vođene posete se organizuju u partenerstvu sa istaknutim istraživačima sa idejom da ove aktivnosti doprinesu valorizaciji naseđa i da spomenici kulture postanu mesto okupljanja i kulturne razmene.

Naše nasleđe: gde prošlost susreće budućnost

Ove godine Evropska unija, pod sloganom “Naše nasleđe: gde prošlost susreće budućnost” obeležava Evropsku godinu kulturnog nasleđa.

Tokom 2018. godine, širom Evrope biće organizovani mnogobrojni događaji i manifestacije, kao i pokrenuta serija inicijativa, čiji je cilj da ohrabri građane da otkriju šta je to kulturno nasleđe njihovih gradova, regiona, zemalja i same Evrope.

Global Digital Clinik