Umetnička grupa “Mint” organizuje “Handmade” bazar

„Handmade“ bazar

U prostorijama kafe-bara Julian Djupon biće održan prvi „Handmade“ bazar , koji će se odražati predstojećeg vikenda od 14 do 22 časova.

Ulaz na izložbu će biti slobodan.

Idejni tvorac nedavno oformljene umetničke komune “Mint” Majda Mehanović iz Niša, ističe da je cilj njene inicijative da na jednom mestu okupi umetnike koji stvaraju u različitim sferama.

“Mint planira da skupi sve umetnike u Nišu, a kasnije i šire, nadam se, koji budu hteli da učestvuju u podržavanju kulture u gradu, da je pospeše, da ona malo više bude aktuelna jer je Niš vrlo tih što se toga tiče, naročito u poslednje vreme”, izjavljuje Majda.

„Handmade“ bazar će imati raznovrsnu ponudu. Nišlije će imati priliku da vide i kupe raznovrsne unikatne predmete koje su umetnici izradili, pored toga izložba će biti idealna prilika da se grad Niš prikaže u nekom drugačijem svetlu alternativne kulturne scene.

“Biće tu garderoba s digitalnim printom, čovek koji ručno pravi kožne torbice za naočare, novac i slično. Izlagaće jedna devojka koja pravi nakit od polimerne gline, još jedna koja pravi šolje, tanjire i razne predmete od keramike, dečko koji se bavi restauracijom starih skejborda, a ja ručno oslikavam garderobu i obuću”, objašnjava sagovornica.

Umetnica dodaje da je ovo samo prvi u nizu kulturnih događaja koje udruženje “Mint” planira, te da im kretivne radionice, predavanja, bazari, izložbe tek predstoje.

Ulaz je slobodan, a organizatori ističu da će biti i muzičke podloge, za koju će postarati petoro didžejeva.