Ultimatum Trupala i Vrtišta: Nećemo dati decu u tudje škole – KRAJ PRIČE!

U velikoj sali u centru Trupala sinoć su se masovno okupili građani ovog najvećeg moravskog sela sa komšijama iz Vrtišta, potpisivali peticiju
Trupale foto: nono.co.rs

U velikoj sali u centru Trupala sinoć su se masovno okupili građani ovog najvećeg moravskog sela sa komšijama iz Vrtišta, potpisivali peticiju kojom traže da im niko ne dira i menja status Osnovne škole „Prvi maj“.

Nikada nisu bili tako nervozni, ogorčeni i bučni kao kada su ovih dana saznali da je neko predvideo da reorganizacija škola treba da njihovu školu pripoji medoševačkoj.

Zaključak je zato i bio krajnje jasan i nedvosmislen: zovite pod hitno gradonačelnika, predsednika opštine Crveni krst i načelnika Školske uprave i ako pomenu oduzimanje naše škole, postavite im ultimatum : ne damo decu u školu i kraj priče!

Neki su još žešće reagovali, spremni da koliko sutradan masovno izađu sa poljoprivrednim mašinama i blokiraju auto-put…

Ljudi su u tolikoj meri ogorčeni da nisu praktično ni čuli informaciju da će se tek o tome razgovarati i da ništa još nije odlučeno.

Najglasniji su bili komentari o tome kako im je mnogo toga oduzeto, pa su ređali primere upravo doma kulture u kome su se okupili, pa stomatološke i pedijatrijske službe iz njihove ambulante, pa da su ćutke prešli preko činjenice da su im uz ambulantu smestili reciklažni centar svog medicinskog otpada iz svih niških zdravstvenih ustanova i klinika..

NIKO RAZUMAN NE MOŽE DA SHVATI: POŠTO JE NIŠ GRAD, TRUPALE I VRTIŠTE TREBA DA IZGUBE SVOJU ŠKOLU!?

Šarčevićev kriterijum da ubuduće samostalna škola mora da ima najmanje 16 odeljenja, ili 480 đaka školu u Trupalu ne bi doticalo, jer je od susednih odvaja više od dva kilometra. Taj kriterijum, međutim, važi samo za škole koje nisu na teritorijama gradova!? Pritom, nije mnogo važna ni činjenica da će trupalska škola naredne školske godine imati odeljenje više – čak 18 odeljenja, a ima samo 7 učionica!!!

– Nedostaje vam nekoliko učionica i prostorije za đačku kuhinju. – procenio je načelnik Školske uprave Dragan Gejo. 

Izvor: nono.co.rs