Ulica Đuke Dinić prelazi iz zelene u ekstra zonu

naplata parkiranja
Parking servis

Svako ko je barem jednom prošao ulicom Đuke Dinić kod pijace „Tvrđava“, koja se nalazi u samom centru grada, nije mogao da ne primeti saobraćajni haos.

Kako bi se rešio ovaj problem, Sekretarijat za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj doneo je rešenje kojim sistem naplate parkiranja na ovoj lokaciji prelazi iz zelene u ekstra zonu.

Nepropisno parkirana vozila, vanpijačna prodaja na improvizovanim tezgama na trotoaru i ulici decenijama je ružna slika pored jednog od najstarijih utvrđenja u samom centru grada – Niške tvrđave.

Čelnici grada Niša godinama unazad pokušavali su da ovaj problem reše, kako bi se zaveo komunalni red na ovoj lokaciji. S tim u vezi, Sekretarijat za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj doneo je rešenje kojim sistem naplate parkiranja u ulici Đuke Dinić prelazi iz zelene u ekstra zonu, što znači da je parkiranje ograničeno na jedan sat.

Ovim putem obaveštavamo korisnike da će se naplata vršiti sa obe strane ulice radnim danom od 7 do 21 i subotom od 7 do 14 časova. Cena za sat parkiranja iznosiće 80 dinara. Plaćanje parkiranja vrši se slanjem SMS-a na broj 9180.

Za sve građane koji imaju potrebu da duže od sat vremena borave u ovom delu grada, podsećamo da se u neposrednoj blizini nalazi parkiralište “Rovče” sa vremenskim ograničenjem od 3 sata i mogućnošću kupovine dnevne, mesečne, polugodišnje i godišnje pretplatne karte.

Dostava hrane u Nišu