Ukrasni četinari i pametne klupe za učenike: GO Medijana unapređuje školske dvorišta

Foto: GO Medijana

Najveća niška opština, Medijana, u saradnji sa udruženjem građana „Eden“, uspešno je završila projekat uređenja dvorišta Ekonomske škole. Zahvaljujući inicijativi opštine, prostor u kojem borave i uče učenici Ugostiteljsko-turističke i Trgovinske škole dobio je potpuno novi izgled, nakon što je zasađeno 60 sadnica ukrasnih četinara i postavljen ukrasni kamenčić i malč.

Pored uređenja dvorišta, opština je školi poklonila i dve pametne klupe, koje omogućavaju punjenje mobilnih telefona i korišćenje WiFi interneta. Ovakve mogućnosti više nisu vezane samo za zatvorene prostore, već i za otvorene, zahvaljujući postavljanju pametnih solarnih klupa.

Foto: GO Medijana

I Gimnazija „Stevan Sremac“ je dobila novi izgled, nakon što je uređeno njeno dvorište sadnjom 59 sadnica ukrasnih četinara, kao i postavljanjem ukrasnih kamenčića i malča. Osim toga, opština je i ovoj školi poklonila jednu pametnu klupu, koja ima mogućnost punjenja uređaja i besplatnog interneta. S obzirom na to da je internet konekcija, punjenje uređaja i digitalna komunikacija danas neizostavan deo života mladih, ova inicijativa opštine će nesumnjivo biti dobrodošla.

Ova inicijativa opštine nije ograničena samo na srednje škole, već su i vrtići „Pčelice“ i mnoge osnovne škole na teritoriji Medijane dobile nove izglede i postale zelenije, nakon što su ozelenjena i uređena njihova dvorišta sadnjom preko 180 sadnica ukrasnih četinara.