Uhapšena bankarska službenica u Nišu osumnjičena da je protivpravno pribavila 212.366 evra

uhapšena
Foto: pixabay

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu uhapsili su D. Ć. (1975) zbog postojanja osnova sumnje da je učinila krivično delo pronevera u obavljanju privredne delatnosti.

Kako se sumnja, ona je u periodu od 2010. do 2021. godine, radeći kao koordinator u jednoj banci u Nišu, u više navrata vršila neovlašćene isplate i transfere sa deviznih štednih računa pet klijenata jedne banke, falsifikujući potpise klijenata na nalozima za isplatu i za prenos novca.

Takođe, sumnja se da je izdavala fiktivne ugovore klijentima da su novac ponovo deponovali na štednju, iako je znala da u trenutku zaključenja ugovora novac ne postoji na njihovim računima, nakon čega je prisvojila isplaćeni devizni novac koji joj je poveren na radu.

Na ovaj način D. Ć. je, kako se sumnja, sebi pribavila protivpravnu imovinsku korist od oko 212.366 evra, i tako oštetila banku u visini uvećanog navedenog iznosa za uračunatu kamatu po fiktivnim ugovorima, koja se procenjuje na oko 238.359 evra.

Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 časova i ona će, uz krivičnu prijavu, biti privedena nadležnom tužilaštvu.