Učenički parlament ETŠ “Mija Stanimirović” organizuje humanitarnu modnu reviju

Učenički parlament ETŠ „Mija Stanimirović” u saradnji sa časopisom „Bez limita” Filozofskog fakulteta u Nišu organizuje humanitarnu modnu reviju 11. maja u 12 sati. u holu škole.

U želji da svojim drugarima ponude autentične komade odeće, ali i modne dodatke kojim će se izdvojiti iz mase i napraviti upečatljive kombinacije za maturu, kako saopštavaju, učenici žele da pošalju važnu poruku – solidarnosti, humanosti, a pre svega prihvatanja različitosti, pa su odlučili da sav novac prikupljen ovim putem bude prosleđen u humanitarne svrhe.

Zbog toga, srednjoškolci pozivaju sugrađanke i sugrađane da pregledaju svoje ormare i pronađu haljine, muške košulje/pantalone ili kakve druge modne komade za posebne prilike koje su nosili samo jednom ili nikada, a žele da ih poklone, da se jave i doniraju.

Donacije se, kako navode, predaju na portirnici škole do 25. aprila, a mogu se donirati odeća, obuća, nakit, a uslov je da stvari budu nove ili jednom obučene, čiste i bez oštećenja.

Svi predmeti prikazani na reviji naći će se na licitaciji koja će se odvijati onlajn putem Fejsbuk stranice Matura za sve, a novac je namenjen za pomoć mališanima obolelim od najtežih bolesti.

Podsetimo, srednjoškolci i studenti akciju „Matura za sve” organizuju drugu godinu zaredom, a ideja je da ona postane tradicija. Na ataj način žele da pošalju poruku da nije važan potpis na haljini/odelu, kao ni marka, već osoba koja je nosi.

Global Digital Clinik