U vrtiću “Bambi” obeležen dan prevencije vršnjačkog nasilja

dan prevencije vršnjačkog nasilja
Foto: Naissus Info

Nacionalni dan prevencije vršnjačkog nasilja “Dan roze majica” obeležen je u vrtiću “Bambi”.  Direktorka “Pčelice” Svetlana Mitić kaže da tokom boravka u svim vrtićima ove ustanove, vaspitatačice rade na tome sa decom objašvajući im šta je nasilje, kako da ga prepoznaju i kako da se ophode jedni prema drugima.

Recitacijama, monolozima, priredbom, a pod sloganom “Podržimo jedni druge”,četvrtu godinu za redom u vrtiću “Bambi” je obeležen Nacionalni dan prevencije vršnjačkog nasilja. Direktorka “Pčelice” Svetlana Mitić kaže da vaspitačice tokom cele godine uče decu o tome da budu dobri drugovi, empatični, šta je nasilje i kako da ga se klone.

S obzirom na to da je nasilje u školama sve učestalije ona kaže da je upravo ovaj uzrast idealan za početak edukacije.

“Vaspitači pričaju sa decom o tome šta je lepo a šta ne, šta je dobro ponašanje a šta nije. Na osnovu dečijih razmišljanja organizuju se male dramske radionice ili dramske igrice, gde kroz igru pokazuju šta je dobro a šta ne.”, kaže Svetlana Mitić.

Dodaje i da deca pričaju o tome i da se međusobno koriguju na ove teme, što će im itekako poslužiti kada budu stariji u daljoj edukaciji o nasilju.