U subotu na Somborskom bulevaru trke rolerima za sve uzraste

trke rolerima
Foto: pixabay, ilustracija

U subotu 4. septembra, od 17 sati na Somborskom bulevaru biće organizovane trke rolerima.

Ljibitelji rolera će sutra na Somborskom bulevaru moći besplatno da učestvuju u Rolerijadi, kao i na takmičenju za Prvenstvo Srbije u brzinskoj vožnji.

Trke će se odvijati od kružnog toka kod Studeničke ulice i Somborskog bulevara do raskrsnice Somborskog bulevara sa Ulicom Despota Đurđa.

Iz Sportskog udruženje Extreme, navode da će takmičari biti podeljeni u sedam starosnih kategorija u muškoj i ženskoj konkurenciji. Dodaju da će u najmlađoj grupi biti deca do 6 godina starosti, a u poslednjoj osobe starije od 19 godina, kao i da će deca koja nemaju više od 8 godina voziti stazu dugu 250 metara, a ostali 500 metara.

Posle Rolerijade biće održano takmičenje za Prvenstvo Srbije u brzinskoj vožnji, gde će deca koja imaju do 8 godina voziti poligon spretnosti, a starija do 10 godina, voziće stazu dugu 1.000 metara, dok će ostali učesnici voziti 1.500 metara.

Pobednici će dobiti medalje i diplome, a najbolji takmičari na Prvenstvu Srbije dobiće pehare.

Za Rolerijadu je potrebno prijaviti se SMS-om na broj 067/7174428, a tom prilikom takmičari treba da navedu ime, prezime, godinu rođenja, kao i koju trku žele da voze.