U odbranu nauke: Tribina o radioaktivnom zračenju, 5G mreži i teorijama zavere

u odbranu nauke

U okviru projekta “U odbranu nauke””, u sredu 23. decembra biće održana prva od tri tribine. Projekat realizuje Naučni klub Niš.

Projekt “U odbranu nauke!” ima za cilj da rasvetli istine i zablude o nekim aktuelnim pitanjima koja se tiču zračenja, veštačke inteligencije, vakcinacije i, generalno, uticaja pseudonauke i teorija zavere na trenutno stanje ljudi tokom pandemije.

Prva tribina u okviru ovog projekta biće održana u sredu, 23. decembra, od 18 časova, putem platforme Zoom.

“Govoriće se o teorijama zavere, lažnim vestima i njihovom uticaju. Tema će biti i radioaktivno zračenje, i zablude u vezi sa njim. Da li 5G mreža može da izazove pojavu virusa i koliko je bezbedna za ljude. Predavači će podeliti i svoja iskustva sa visrusom covid19”, poručuju organizatori.

Na tribini će govoriti  specijalista radiologije Aleksandar Ivković i Stevan Stanojević , koordinator projekta, psiholog i master pedagog.

Specijalni gost biće Mustafa Sejdinović, momak koji je nasmejao region time što je kao “uljez” proveo neko vreme u Facebook grupi “Ravna Zemlja” koju čine osobe koje veruju da je Zemlja ravna ploča. On je postao administrator grupe i onda promenio ime u “Okrugla Zemlja”. Mustafa Sejdinović je na društvenim mrežama postao simbol apsurdnosti popularne „Teorije o ravnoj Zemlji”. Na tribini će podeliti svoja iskustva sa “ravnozemljašima”.

Prijavljivanje je obavezno na prijavnom listu RC do 22. decembra na info@rcnis.edu.rs.

Svi prijavljeni učesnici dobiće link za pristup preko Zoom-a, neposredno pre realizacije.

Projekat „U odbranu nauke“ je jedan od deset projekata koji se realizuju u okviru godišnjeg programa Naučnog kluba. Realizaciju projekata omogućio je Centar za promociju nauke iz Beograda.

Dostava hrane u Nišu