U Nišu uručeni vaučeri obolelima od retkih bolesti i njihovim porodicama

Foto: Grad Niš

Pacijentima i porodicama sa decom obolelom od retkih bolesti uručeni su vaučeri koje mogu da iskoriste za kupovinu lekova i medicinskih sredstava. Uručenju vaučera u Oficirskom domu prisustvovala je i zamenica gradonačelnice Niša Dušica Davidović, a vaučere je porodicama uručio državni sekretar u Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju Mirko Janić.

Prema rečima državnog sekretara Janića ovo je samo jedan od vidova podrške koje Srbija pruža obolelima od retkih bolesti i njihovim porodicama kako bi one imale kvalitetniji život. Janić je podsetio da Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju dodeljuje i jednokratnu finansijsku pomoć.

Zamenica gradonačelnice Dušica Davidović je istakla da je i Grad Niš uvek spreman da pomogne porodicama kojima je potrebna podrška kada se radi o lečenju dece i da to čini na više načina, a jedan od njih je novac od humanitarnog parkinga.

Oboleli od retkih bolesti i njihove porodice imaju pravo na jednokratnu finansijsku pomoć u iznosu od 25.000 dinara, vaučer za kupovinu lekova i medicinskih sredstava u iznosu od 35.000 dinara i vaučer za rehabilitaciju u banjama u iznosu od 55.000 dinara.

Global Digital Clinik